Olivatko tarjoilut hyvät? Mittaako kysymys tapahtuman vaikuttavuutta sinun mielestäsi?

Jos koet olevasi ammattilainen tapahtuman järjestämisessä miksi ihmeessä kysyt tapahtumaan osallistujilta jälkikäteen olivatko tarjoilut hyvät tai miellyttikö puhuja? Jos olet ammattilainen tapahtumajärjestäjänä perusedellytys on, että ne ovat hyviä. Lisäksi kun itse organisoijana osallistut tapahtumaan - tiedät vastauksen itsekin - ne olivat tai eivät. Jälkikäteen asialle et enää mahda mitään. Tämä keskustelu on käytävä tarjoilusta vastaavan tahon kanssa.

Oleellista on kysyä tapahtuman vaikuttavuutta - oliko tapahtuman esiintyjien tuomalla tiedolla ja sisällöllä vaikutusta? Opitko uutta? Opitko jotakin josta on hyötyä  omassa työssäsi? Mitkä kolme uutta ideaa viet suoraan työyhteisöösi? Oleellista on myös kysyä vastasiko tapahtuma annettuun odotukseen, joka oli luotu kutsussa ja markkinointiviesteissä?  Toisinaan taas oleellista on tietää muuttiko tapahtuma mielikuvaa kutsujasta suuntaan tai toiseen,  jos oikeasti olet tavoittelemassa muutosta mielikuvassa. Mitä ja miten mittaat tapahtuman onnnistumista - lähtee toki tapahtuman tavoitteesta, josta kuulet lisää seuraavassa e-Vinkissä. Tapahtuman tavoitteiden asettaminen ja mittaminen ovat osa tapahtuman suunnittelua. Tapahtuman suunnitteluun löytyy oiva työkalu Onnistuneen tapahtuman malli®, josta on myös koulutusta tarjolla.

---

Tapahtumatohtori® kouluttaa:

14.11. Isännyyden ihanuus - Järjestätkö suhdetoimintatilaisuuksia, mutta isännät eivät hallitse small talkia tai etikettiä? Nyt kahden tunnin tehokas tietoisku jokaiselle, joka toimii tapahtumaisäntänä hinta vain 117 € + alv. Toimi nopeasti ja ilmoittaudu.

16.1.2015 Miten käytän sosiaalista mediaa tapahtumassa? Aamupäivän koulutus joka kattaa tapahtuman oman markkinoinnin.

22.1.2015 Onnistuneen tapahtuman malli® Tässä koulutuksessa käsitellään myös uusinta tietoa tapahtuman tavoitteista ja mittaamisesta - puhutaan tapahtuman vaikuttavuudesta.

Tapahtuma on tilaisuus - tehovalmennukseen kuuluvat koulutuspäivä 17.3.2015, tunnin konsultointi ja uusin Tapahtuma on tilaisuus-kirja.  Lue palautetta tehovalmennuksesta täältä.

Ilmoittautumisest koulutuksiin tapahtuu www.faustus.fi

---

Tarvitsetko tapahtumakonsultointia?

Oletko puurtanut saman tapahtuman parissa useita vuosia ja tahtoisit saada lisää innostusta ja ideoita? Tahtoisitkso saada enemmän mitattavia tuloksia? Tahdotko saada tapahtumasi uudelle tasolle?

Tapahtumatohtorin tapahtumakonsultointi on juuri sinun ja organisaatiosi tarpeeseen räätätöity palvelu. Se voi olla esimerkiksi tulevan tapahtuman mittareiden laatimista. Konsultointi voi pitää sisällään myös autenttisen tapahtuman arvioinnin ja sitä kautta kehittämiskohteiden löytymisen. Toisinaan löydetään kehityskohteet yhteisen workshopin keinoin.

Soita ja tiedustele Tapahtumatohtorin konsultointia 045 - 114 844.

---

Tapahtumien sudenkuopat osa VIII

Useat gurut ovat tänä syksynä puhuneet siitä, että tee sitä mitä rakastat. Silloin tekemiseen löytyy intohimoa ja draivia etkä välttämättä edes muista laskea työtunteja. Myös intohimo tapahtumamarkkinointiin ja tapahtumien suunnitteluun on voimavara, joka näkyy ja tuntuu  -  sen jopa aistii mallikkaana lopputuloksena itse tapahtumassa. Intohimolla suunnitellun tapahtuman tunnelma saapuu jo ovella vastaan. Kuitenkin useassa tapahtumassa intohimoa ei ole havaittavissa ja tapahtumatoteutukset ovat keskinkertaisia kekkereitä. Näistä ei jää paljoa kotiinviemisiksi. Ne ovat teknisiä suorituksia, jotka eivät syki aistittavaa saati sykähdyttävää, jonka muistaisi vielä vuosien päästä. Intohimottomasti toteutettuna myös tapahtuma markkinointiviestinnnän välineenä jää vajaakäytölle ja -  kenties rahat olisi voitu suunnata toiseen mediaan?

---

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumiin ja kouluttamalla toivoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Hän toimii Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. www.faustus.fi