Uutta kuin valkea lumi,

tuo vuosi tullessaan

Uusi vuosi tuo tullessaan uutta myös tapahtuma-alalle. Uusia palveluita, toimijoita, mutta myös uuden alalle toivotun tapahtuman Eventualin helmikuussa. Ilmoittautuminen on avattu ja ohjelmassa kerrotaan, että Esa Saarinen puhuu kohtaamisista. Kerrassaan innostavaa. Myös tapahtuman paikka Tavastia luo nostalgisia odotuksia. Eventual herättää ainakin itsessäni mielenkiinnon erilaisesta ja toivottavasti myös alaa yhdistävästä tapahtumasta, jossa uskoakseni myös yksityiskohdat ovat paikallaan.

Tänä vuonna uutta on myös se, että Evento Awards tapahtuma-alan Oskarit jaetaan maaliskuun lopussa. Kilpailuun ehtii, vielä ilmoittautua - aina sunnuntaihin 11.1. asti. Toivonkin, tuomariston jäsenenä uusia, innovatiivisia ja tuloksekkaita tapahtumaratkaisuja.

Jos, et vielä ole LinkedInin Suomen Tapahtumajärjestäjät ryhmässä, niin siihen kannattaa liittyä. Ryhmässä jaetaan ja vaihdetaan, kysytään ja kommentoidaan, kuten sosiaaliseen mediaan kuuluun. 

Annetaan hyvän kiertää ja luodaan yhdessä, yhä onnistuneempia tapahtumia ja tapahtumailmastoa. Näin koko toimialalle luistavampia tulevaisuuden näkymiä ja tapahtumiin osallistuville yhä vaikuttavampia kokemuksia.

Tapahtumarikasta vuotta!

---

Tapahtumatohtori® kouluttaa, konsultoi ja arvioi:

16.1.2015 Miten käytän sosiaalista mediaa tapahtumassa? Ohjaako tapahtuman tavoite myös sosiaalisen mediaa osana tapahtumaa vai elääkö some omaa elämäänsä? Vielä ehdit ilmoittautua tähän ajankohtaiseen koulutukseen.

22.1.2015 Onnistuneen tapahtuman malli® Tässä koulutuksessa käsitellään uusinta tietoa tapahtuman tavoitteista ja mittaamisesta - puhutaan tapahtuman vaikuttavuudesta ja opitaan tapahtumasuunnittelun systemaattisuutta.

Tapahtuma on tilaisuus - tehovalmennukseen kuuluvat koulutuspäivä 17.3.2015, tunnin konsultointi ja Tapahtuma on tilaisuus-kirja.  Lue palautetta tehovalmennuksesta täältä.

Isännyyden ihanuus - Järjestätkö suhdetoimintatilaisuuksia, mutta isännät eivät hallitse small talkia tai etikettiä? Tämä koulutus räätälöidään juuri sinun organisaation tarpeeseen.

Tapahtumatohtorin palveluihin kuuluu myös tapahtumakonsultointi. Tarvitsetko autenttista tietoa miten osallistujat kokivat järjestämäsi tapahtuman tai tarvitsetko uusia ideoita tapahtumiesi tehostamiseen? Ota yhteyttä täältä.

Ilmoittautumiset koulutuksiin tapahtuu täältä.

---

"Parhaimmillaan tapahtuma on elämyksellinen näytelmä,
jossa isännät ja vieraat kohtaavat’’

Tänä vuonna kannattaa panostaa erityisesti mallikkaaseen isäntätyöhön tapahtumassa.  Tapahtumaan saavutaan oppimaan ja kohtaamaan, ei olemaan yksikseen. Erityisesti panostamalla isäntien toimintaan saa tapahtuma virtaa, jonka myös osallistujat olivat ne asiakkaita tai sidosryhmän edustajia kokevat ja huomaavat. Ennen jokaista tapahtumaa täytyy isännät perehdyttää tehtäväänsä. Tapahtumatohtori kouluttaa yhä paremmaksi tapahtumaisännäksi, pyydä tarjous omaan tapahtumaasi.

---

Onnistumisen vinkki I

Tapahtumien sudenkuopat olivat yksi e-Vinkin teemoista viime vuonna. Tänä keväänä on päinvastainen suuntaus ja tulevina kuukausina tulen kertomaan tapahtumien onnistumiseen vinkkejä, ajatuksia ja ideoita.

Tässä ensimmäinen, joka on tapahtuman mahtava voimavara eli yllätyksellisyys. Tapahtumassa yllätyksellisyys on kuin lahjapaketti, jota et tiedä olevan. Sitä ei kerrota ennakkoon, vaan yksinkertaisuudessaan se yllättää positiivisesti tapahtumaan osallistuvan. Yllätyksellisyyttä voivat olla erilainen tarjoilu tapahtumassa, erityinen esiintyjä, upeasti toimivat isännät, puhe ilman power pointia, pukeutuminen tai vaikkapa kiitoslahja pois lähtiessä. Parhaimmillaan yllätyksellisyys on sellaista, joka saa hymyn osallistujan huulille, ja sitä kautta myös erityisen muistijäljen osallistujan mieleen.

---

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumiin. Kouluttamalla ja konsultoimalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. www.faustus.fi