Tapahtumien tapahtuma Eventual kokosi yhteen alan toimijoita

Eventual järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. On upeaa, että rohkeat ja aloitekykyiset tapahtuma-alan toimijat ryhtyivät tuumasta toimeen ja synnyttivät tapahtumien tapahtuman Eventualin. Tapahtuman kutsuprosessi ja viestintä hoidettiin mallikkaasti Lyyti - tapahtumatyökalulla. Kyllä siinä hymy tuli huulille kun yksi useista  viesteistä alkoi 'Oi sinä mahtava...' - Näin tulisi tehdä! Sitouttaa osallistuja pitkin odottelumatkaa. Koskettaa kutsutun ihmisen tunteeseen positiivisuuden tai esimerkiksi huumorin kautta. Uskon, että no show tähän tapahtumaan jäi lähelle nollaa. 

Taas kerran voin vain todeta, että keskeisellä  tapahtumapaikalla on merkitystä. Täytyy olla helposti saavutettava paikka ja parkkipaikkoja lähettyvillä niitä tarvitsijoille. Tällainen oli  Tavastia. Yllätysohjelmasta vastasi Improryhmä Kolina ja onnistuikin siinä varsin hauskasti.  Luonnikkaita puheenvuoroja kuulimme niin kohtaamisista kuin tapahtumien työkaluista. Neuvoiksi tulevaisuuden tapahtumia varten jäi mieleeni neljä  asiaa:  ota haltuun digitaalisuus, partneroidu ennakkoluulottomasti, luo uutta sekä vaadi maksimisuoritusta.

Tapahtumasta twiitattiin myös ahkerasti. Jos et päässyt paikalle käy lukemassa keskustelun anti aihetunnisteella #eventual.   

---

Tarvitsetko lisää osaamista tapahtumien suunnitteluun?

Osallistu tehovalmennukseen, jossa käydään läpi tapahtuman koko elinkaari. Koulutuksessa käsitellään tapahtuman suunnittelua, järjestämistä ja jälkimarkkinointia. Koulutukseen osallistuvat saavat itse vaikuttaa koulutuspäivän sisältöön. Lisäksi tehovalmennuksen hintaan kuuluu tunnin konsultointi tapahtumaasi liittyen koulutuspäivän jälkeen sekä oma Tapahtuma on tilaisuus -kirja.

Seuraava koulutuspäivä on tiistaina 17.3.2015 ja se pidetään Helsingissä Huone tapahtumahotellissa. Lue palautetta tehovalmennuksesta täältä.

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu tästä.

Isännyyden ihanuus - Järjestätkö asiakas- tai sidosryhmätilaisuuksia, mutta isännät eivät hallitse small talkia tai etikettiä? Tämä koulutus räätälöidään juuri sinun organisaatiosi tarpeeseen. Koulutus voi kestää tunnin, kaksi tuntia tai koko päivän. Vaihtoehtoisesti se voi olla puhe tai luento.

Tapahtumatohtorin palveluihin kuuluu myös tapahtumakonsultointi. Tarvitsetko autenttista tietoa miten osallistujat kokivat järjestämäsi tapahtuman tai tarvitsetko uusia ideoita tapahtumiesi tehostamiseen?

Soita 045 114 8444 tai Ota yhteyttä täältä.

---

Oletko miettinyt  tapahtuman #hastagia eli aihetunnistetta?

Tapahtuman aihetunniste on oleellinen osa tapahtuman suunnittelua. Ei ole yhdentekevää mikä se on, ja miten se kirjoitetaan. Aihetunniste pidentää tapahtuman elämää. Se tuo lisää näkyvyyttä tapahtumaasi. Aihetunnisteen täytyy näkyä kaikessa tapahtuman markkinoinnissa läpi tapahtuman elinkaaren.

Eläköön #tapahtuma!

---

Onnistumisen vinkki III

Kolmas onnistumisen vinkki on etukäteen varmistaminen. Oikotietä onnistuneeseen tapahtumaan ei ole. Kaikki on varmistettava, ja toisinaan jopa useaan otteeseen. Tapahtuman tuottaminen edellyttääkin peräänantamattomuutta ja sinnikkyyttä. Jos olet toimittanut tapahtumapaikalle  pöytäkortit etukäteen, on syytä tarkistaa, että ne ovat saapuneet. Lisäksi jos olet suunnitellut niille jonkin erityisen paikan  - on syytä sekin tarkistaa. Ylärajaa  tapahtuman yksityiskohtien varmistamiseen ei ole. Muistan iäti tapahtuman, jossa kahvit tarjoiltiin pahvimukeista, porsliinin sijaan, kun asiaa en ollut varmistanut etukäteen.

---

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumiin. Kouluttamalla ja konsultoimalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. www.faustus.fi