Mitä on tapahtumamarkkinointi?

Ksymys esitettiin minulle juuri äskettäin. Luullakseni siksi, että tapahtumamarkkinoinnista puhutaan ja se on ’hottii’ tällä hetkellä.  Lyhyesti voin todeta, että se on tapahtuman ja markkinoinnin yhdistämistä. Symbioosi. Kun sanat erottaa toisistaan jää jäljelle kaksi erillistä asiaa: markkinointi ja tapahtumat. Näin ollen tapahtumat ovat osa tapahtumamarkkinointia ja yksioikoisesti ajateltuna tapahtumamarkkinoinnin työkalu. Näitä tapahtumia ovat seminaarit, juhlat, messut, lanseeraukset, avajaiset, promootiot, asiakastapahtumat, henkilökunnan tapahtumat, sidosryhmätapahtumat…

Asiaa olen pohtinut jo aiemmin kirjaa kirjoittaessani. Silloin olen määritellyt sen näin: ”Ennakkoon suunniteltua toimintaa, joka tavoitteellisella, vuorovaikutteisella tavalla yhdistää organisaation ja sen kohderyhmät, valitun teeman ja idean ympärille toiminnalliseksi kokonaisuudeksi”. Olen edelleen sitä mieltä, että tässä määritelmässä on tapahtumamarkkinoinnin ydinajatus.  Tärkeä sana on tavoitteellisuus, joka linkittää tapahtuman organisaation liiketoimintaan. Toinen merkittävä sana on vuorovaikutteisuus, josta kohtaamisissa on kyse. Kolmas ydinsana on idea ja neljäntenä kokonaisuus. Hyvissä tapahtumissa on idea, jonka ympärille rakennetaan kokonaisuus. Idea voi olla pieni tai suuri, yksi sana, ajatus tai kenties musiikkikappale. Pääasia on se, että idean ympärille kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan tavoitteellisen ja vuorovaikutteisen tapahtuman. Elämyksen, joka muistetaan pitkään. Tällainen tapahtuma tuo tuloksia liiketoiminnalle heti tai tulevaisuudessa.

---

Tarvitsetko lisää osaamista tapahtumamarkkinoinnin suunnitteluun?

Osallistu tehovalmennukseen, jossa käydään läpi tapahtuman koko elinkaari. Koulutuksessa käsitellään tapahtuman suunnittelua, järjestämistä ja jälkimarkkinointia. Koulutukseen osallistuvat saavat itse vaikuttaa koulutuspäivän sisältöön. Lisäksi tehovalmennuksen hintaan kuuluu tunnin konsultointi tapahtumaasi liittyen koulutuspäivän jälkeen sekä oma Tapahtuma on tilaisuus -kirja.

Seuraava koulutuspäivä on tiistaina 17.3.2015 ja se pidetään Helsingissä Huone tapahtumahotellissa. Lue palautetta tehovalmennuksesta täältä.

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu tästä.

Isännyyden ihanuus - Järjestätkö asiakas- tai sidosryhmätilaisuuksia, mutta isännät eivät hallitse small talkia tai etikettiä? Tämä koulutus räätälöidään juuri sinun organisaatiosi tarpeeseen. Koulutus voi kestää tunnin, kaksi tuntia tai koko päivän ja se voi olla myös puhe tai luento.

Tapahtumatohtorin palveluihin kuuluu myös tapahtumakonsultointi. Tarvitsetko autenttista tietoa miten osallistujat kokivat järjestämäsi tapahtuman tai tarvitsetko uusia ideoita tapahtumiesi tehostamiseen?

Soita 045 114 8444 tai Ota yhteyttä täältä.

---

Hyödynnä joukkoistamista

Joukkoistamistamisella tarkoitetaan yleisön osallistamista. Puhutaan myös talkoistamisesta. Tämä ilmiö kannattaa ottaa käyttöön jo seuraavan tapahtuman suunnittelussa eli kutsu kohderyhmä mukaan tapahtuman suunnitteluun. Keinoja joukkoistamiseen löytyy roppakaupalla sosiaalisen median puolelta. Joukkoistaminen tuottaa sitoutuneita osallistujia ja vaikuttaa uskoakseni myös no shown prosenttiin positiivisesti - sitä pienentäen.

---

Onnistumisen vinkki IIII

Neljäs tapahtuman onnistumiseen vaikuttava tekijä on se, että tapahtuma sujuu teknisesti. Lähes jokaisessa tapahtumassa käytetään tietokoneita, videotykkejä ja muita laitteita. Miten usein ne eivät olekaan yhteensopivia? Yllättävän usein. Toisinaan tapahtumapaikan tekniikasta vastaava henkilöä ei tavoiteta. Saadakseni teknisesti sujuvan tapahtuman - kokeile ja sovita kaikki etukäteen. Hanki myös varajärjestelmä. 

---

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumiin. Kouluttamalla ja konsultoimalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. www.faustus.fi