Tapahtuma on aina subjektiivinen kokemus

Jokainen tapahtuma on ainutlaatuinen, niin järjestäjälle kuin osallistujalle. Vaikka tapahtuma toistetaan samansisältöisenä, samaan aikaan ja peräkkäisinä päivinä - eivät toteutukset ole milloinkaan samanlaisia. Jos tapahtuman järjestäisivät robotit voitaisiin kenties vaalia tasalaatuisuutta. Onneksi näin ei ole. Ihmiset tekevät ja kokevat tapahtuman. Juuri tapahtuman haavoittuvuus ja inhimillisyys tekeekin tästä  mediasta mielenkiintoisen.

Myös osallistujan kokemus on ainutlaatuinen. Toisille meistä jokainen tapahtuma on 'ihan yes'. Vähän kuin tuttavalleni - jokainen teatteriesitys on aina loistava. Osalle meistä jokaisessa tapahtumassa on jotakin kehitettävää. Osa meistä osallistujista taas punnitsee saamaansa antia tarkemmin ja omaa ajankäyttöään suhteessa saamaansa hyötyyn.

Jokainen tapahtumakokemus on näin aina yksilöllinen ja henkilökohtainen. Riippuen omasta persoonastamme, kokemuksestamme ja yksinkertaistaen myös  suhtautumisestamme elämään ylipäätänsä. Joku on enemmän 'kehittäjätyyppi', toinen on 'yesyes tyyppi' ja kolmas analyyttisempi 'exceltyyppi'.

Jos joku kehuu tapahtumaasi  - hyvä niin. Se on aina henkilökohtainen kokemus ja aito sellainen.

---

Vielä ehtii - ilmoittaudu 17.3. koulutuspäivään

Osallistu tehovalmennukseen, jossa käydään läpi tapahtuman elinkaari. Koulutuksessa käsitellään tapahtuman suunnittelua, järjestämistä ja jälkimarkkinointia. Koulutukseen osallistuvat saavat itse vaikuttaa koulutuspäivän sisältöön. Lisäksi tehovalmennuksen hintaan kuuluu tunnin konsultointi tapahtumaasi liittyen koulutuspäivän jälkeen sekä  Tapahtuma on tilaisuus -kirja.

Koulutuspäivä on tiistaina 17.3.2015 Helsingissä Huone tapahtumahotellissa. Lue palautetta tehovalmennuksesta täältä.

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu tästä.

Isännyyden ihanuus - Järjestätkö asiakas- tai sidosryhmätilaisuuksia, mutta isännät eivät hallitse small talkia tai etikettiä? Tämä koulutus räätälöidään juuri sinun organisaatiosi tarpeeseen. Koulutus voi kestää tunnin, kaksi tuntia tai koko päivän ja se voi olla myös puhe tai luento.

Tapahtumatohtorin palveluihin kuuluu myös tapahtumakonsultointi. Tarvitsetko autenttista tietoa miten osallistujat kokivat järjestämäsi tapahtuman tai tarvitsetko uusia ideoita tapahtumiesi tehostamiseen?

Soita 045 114 8444 tai Ota yhteyttä täältä.

---

Mitä tunnuslukuja tulisi tietää jokaisesta tapahtumasta?

Jokainen tapahtuma on investointi niin rahallisesti kuin ajallisesti. Jokaisesta tapahtumasta on tärkeää kirjata ylös tunnusluvut: kutsujen määrä, ilmoittautujien määrä, no shown määrä jne.

Tärkeää on tuntea myös tapahtuman kulurakenne? Mikä on budjetti osallistuvaa henkilöä kohden? Mitkä ovat tapahtuman kiinteät tai muuttuvat kulut?

Yhtä tärkeää kuin tuntea kulut on miettiä tapahtuman tavoitteet ja suunnitella seuranta.   Mikä on uusien asiakkaiden määrä, myytyjen tuotteiden määrä, uusien liidien määrä?  Mikä on niiden ennuste tulevaisuudelle? Tuottoihin pääset käsiksi vain, jos tiedät kustannukset ja voit näin laskea tapahtuman tuoton.

Tästä aiheesta on uusi koulutus perjantaina 8.5. Lue lisää ja ilmoittaudu:  Tapahtuman tavoitteet, mittarit ja mittaaminen

 

 

 

 

---

Onnistumisen vinkki V

Viides vinkki tapahtuman onnistumiseen ovat puitteet, ääneet ja visuaalisuus. Tämä on kokonaisuus, joka rakentuu yksityikohdista tapahtuman idean tai teeman ympräille. Jokainen yksityiskohta vaikuttaa kokonaisuuteen ja parhaimmillaan antavat osallistujalle asitittavaa näkö-, kuulo- tai hajuaistin muodossa. Tähän kokonaisuuteen kuuluvat somisteet, musiikki ja muu äänimaailma sekä värit, jotka voivat tuoda iloa silmälle monessa eri muodossa tapahtumassasi.

 

---

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumiin. Kouluttamalla ja konsultoimalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. www.faustus.fi