Vinkkejä kesän tapahtumiin

Kesä ja Suomi ovat tapahtumien luvattu maa. Tapahtumia riittää jokaisen makuun ja useimmiten syntyy vaikeus mihin osallistua. Tässä tapahtumien paljoudessa onkin tärkeää aloittaa tapahtuman markkinointi ajoissa, sekä lähettää houkutteleva kutsu ajoissa.

Jos itse olet järjestämässä tapahtumaa suosittelen ottamaan rennosti - eivät vieraat saavu tarkkailemaan ikkunoiden kirkkautta tai ovatko lattiat puunattu. Hyödynnä lähiruokaa, tuoreita vihanneksia, alkukesäistä raparperia - ja yksinkertaista esillepanoa. Luonnon kukat, kukkivat omena- ja kirsikkapuut, tuoksuvat sireenit ovat oivia somisteita.

Tapahtumassa tärkeää ovat aidot ihmisten väliset kohtaamiset. Sääolosuhteet on syytä kuitenkin huomioida ennakkoon. Sateen mahdollisuus on aina ulkona järjestettävässä tapahtumassa. Kun huomioit tämän jo suunnitteluvaiheessa ei itse tapahtumassa satu ikäviä yllätyksiä. Toisaalta huonosti ilmastoitu tapahtumatila ja kuumuus ovat asia johon kannattaa varustautua riittävällä juomatarjoilulla sekä ilmastointia tehostamalla.

Tapahtuman suunnittelu on ajattelutyötä, joka vaatii aikaa. Jos tapahtuman toteutusvaiheessa työmäärä kasvaa liian suureksi suosittelen kääntymään ammattilaisten puoleen esimerkiksi pitopalveluun. Toki talkootyökin on mukavaa - ja useinhan keittiössä ovat ne parhaat jutut ja varsinainen tapahtuman tekemisen tunnelma.

Iloa, väriä ja tuoksuja kesän tapahtumiin!

Ahdistaako tilaisuuden järjestäminen?

Ei enää, kun osallistut Onnistuneen tapahtuman malli®-koulutukseen. Koulutuksessa opit systemaattisen tavan suunnitella tilaisuuksia. Saat varmuutta niihin useisiin asioihin, jotka täytyy muistaa tapahtumaa järjestettäessä. Koulutus on tehokas puolenpäivän koulutus 26.8. Huone tapahtumahotellissa. Nyt uudet ilmoittautujat erikoishintaan 290€ + alv. kun ilmoittaudut 19.6. mennessä. Ilmoittaudu tästä.

Koulutuksen jälkeen tokaisi eräs opiskelija: 'Ei enää pelota, kun ymmärsin, että tapahtuman suunnittelu ja järjestäminen onkin systemaattista työtä.'

Tapahtumien sudenkuopat osa I

Suurin syy tapahtumien epäonnistumiseen on se, että tapahtumalle ei ole määritelty tavoitetta. Jokainen tapahtuma tarvitsee hyvän syyn olemassaololleen. Tavoitellaan lisämyyntiä, palkitaan yhteistyökumppaneita, etsitään uusia jäseniä tai kirkastetaan mielikuvaa. Syy tapahtuman synnyttämiselle täytyy olla, sillä jokainen tapahtuma on investointi. On luonnollista, että silloin investoinnin onnistumista myös mitataan. Investoinnin täytyy perinteisestikin ajateltuna tuottaa. Kun syy - miksi tapahtuma järjestetään on kirkas ohjaa se parhaassa tapauksessa tapahtuman suunnittelua. Useimmiten se on myös tae onnistuneemmasta tapahtumasta, joka tuo mitattavan ja tuloksekkaan lopputuloksen.

SYKSYN KOULUTUKSET

26.8. Onnistuneen tapahtuman malli® Ilmoittaudu erikoishintaan 290 euroa + alv 19.6. mennessä.

24.10. Tapahtuma on tilaisuus - tehovalmennukseen kuuluvat koulutuspäivä, tunnin konsultointi ja uusin Tapahtuma on tilaisuus-kirja.

14.11. Isännyyden ihanuus - kahden tunnin tehokas tietoisku jokaiselle, joka toimii tapahtumaisäntänä.

Ilmoittaudu kaikkiin kolmeen erikoishintaan, kysy lisää helena.vallo@faustus.fi ja lue lisää koulutuksista.

 

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumiin ja kouluttamalla toivoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Hän toimii Evento – lehden tapahtumatohtorina® sekä Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. www.faustus.fi