Pienen pienet asiat

Kiinnitän nykyisin yhä enemmän huomiota tapahtuman yksityiskohtiin sekä pienen pieniin asioihin, jotka punovat sitä tärkeää tapahtumatarinaa. Pieniä ykisityiskohtia voi olla monenmoisia. Tässäpä viimeisimpiä innostuksen kohteitani:

Nordic Business Forumin vastaanotto alkoi jo Pasilan asemalta, kun reippaat leidit ottivat katsekontaktin ja neuvoivat eteenpäin kohti tapahtumapaikkaa.

Garage -teemaisessa tapahtumassa, jossa autot olivat keskiössä oli  tarjolla myös karkkipuffetti, mutta tarjolla vain autokarkkeja.

Sisters Incin aamuvarhaisessa tapahtumassa oli tarjolla maittavaa aamiaista, mutta myös aamushotti aidon oikean ruiskeen muodossa. 

Finnkinon VIP-tapahtumaan asteltiin punaista mattoa pitkin. Niin pieni asia, mutta herätti tunteen 'olen vippi'.

Huone tapahtumahotellin tapahtumasta sai läksiäislahjaksi aidon kookoksen. Pitkäkestoinen ja vaikuttava idea. Pakosta muistuu tapahtuma mieleen, kun jälkikäteen avaa ja nauttii tuon terveysvaikutteisen hedelmän.

Ihanaa kun puhujat muistetaan, kuten Meetings & Events tapahtumassa, jossa jokainen puhuja sai kiitokseksi mukin. 

Myös ylläkerrotuista tapahtumista löytyy postauksia, twiittejä ja  kuvia tapahtumatohtorin kanavista: Seuraa FacebookissaTwitterissä, InstagramissaPinterestissä ja LinkedInssä.

Tarinat liittyvät kiinteästi tapahtumiin. Hyvistä tapahtumista puhutaan ja niistä kerrotaan. Parhaat tapahtumat luodaan organisaation tarinasta käsin. Tällöin ne ovat luonteva brändiä tukeva osa ja elämys osallistujalle.

Järjestämme koulutuksen siitä miten tapahtumat ja tarinallistaminen yhdistetään yhdessä tarinallistamisen asiantuntijan Anne Kalliomäen kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

 

Asiakastapahtuma tulossa - toimivatko isännät?

Useat organisaatiot järjestävät parhaillaan asiakastapahtumia. Sisältö ja puitteet ovat kunnossa, mutta miten on isäntien toiminnan kanssa? Hallitsevatko sinun tapahtumaisännät etiketin? Ovatko he tietoisia tapahtuman kautta haluttavista tavoitteista entä small talk? Hyvä tapahtumatuottaja huomioi tapahtumaisännät ja perehdyttää heidät tapahtumaan. Kyse on aina kohtaamisesta - joten ihmiset ovat avainasemassa.  

Tarvittaessa ulkopuolinen perehdyttäjä herättää - kysy lisää. 

Some Vinkki IV 

Ota sosiaalinen media mukaan tapahtuman markkinointisuunnitelmaan. Anna sille tavoitteet ja valitse välineet tapahtuman elinkaarelle hyödyntäen EIJ-mallia: 

E = ennen tapahtumaa eli ETKOT

I = itse tapahtumassa

J = tapahtuman jälkeen eli JATKOT

 

Tulevia koulutuksia

Tavoita tapahtumasi tähtihetket tarinalla - uusi koulutus Tampereella 13.11.

Tapahtuman tavoitteet, mittarit ja mittaaminen - 27.11., puoli päivää Helsingissä

Tapahtuma on tilaisuus - tehovalmennus uusi päivä ja hinta 12.1.2016, koko päivä Helsingissä

Lisää tietoa koulutuksista täältä.

Tapahtumamarkkinointi - järjestä onnistunut tapahtuma 1-2.12. Lue lisää täältä

Vaikuttava tilaisuus - tehokkaan tapahtumajärjestäjän vinkkipäivä 8.12. Lue lisää täältä 

Kaikki koulutukset teemoineen on myös räätälöitävissä omalle organisaatiollesi tai tarvitsetko kenties puhujan tilaisuuteen? Kysy lisää ja soita 045 - 114 8444.

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumamarkkinointiin. Kouluttamalla,konsultoimalla ja bloggaamalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän konsultoi ja arvioi tapahtumia. www.faustus.fi