Erilaista teeman mukaan, nurinasta viis 

Miten mukavaa onkaan kipittää aamutuimaan tapahtumaan ja siellä onkin tarjolla jotakin muuta kuin sitä perinteistä sämpylää ja kahvia. Tämä koettiin Löytöretki -tapahtumassa. Koko tapahtuma ansaitsee huomioni, koska tarina löytöretken ympärillä toimi aivan kutsusta alkaen.

Samalla herään miettimään, miksi niin usein tahdotaan ja tarjotaan sitä tuttua ja turvallista, jota on tarjolla kotona ja kylillä pitkin kaiken arkea? Nyt tarjolla oli muunmuassa itsetehtyjä suussasulavia myslipatuikoita, siikakurkkuleivoksia, puolukka-kaura smootieta hauskasti lasipurkeissa tarjottuna. Kuitenkin huomasin, että kaikille tämä löytöretki ei auennut, vaan pyörittiin tarjoilupöydän ympärillä kuin kadonnutta sämpylää etsien ja kyseltiin kahvin perään.

Onnistuneet tapahtumat antavat uusia kokemuksia ja elämyksiä, mahdollisuuden oppimiselle ja jäävät mieleen ja mielikuviin. Tässä mielessä tapahtumat ovat juhlaa. Monikohan aamiainen jättää mielikuvan juuri sämpylän ja kahvin ansiolla?

Parhaimmillaan tapahtumat ovat myös tarinoita tai niissä vähintääkin kerrotaan tarinoita, kuten Löytöretkellä Pata Degerman kertoi Mount Sisun valloituksesta. 

Onko sinulla haasteita löytää punaista lankaa tapahtumaasi? Järjestämme koulutuksen siitä miten tapahtumat ja tarinallistaminen yhdistetään. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Myös ylläkerrotuista tapahtumasta löytyy postauksia, twiittejä ja  kuvia Tapahtumatohtorin kanavista: Seuraa FacebookissaTwitterissä,InstagramissaPinterestissä ja LinkedInssä.

Viiden minuutin mahdollisuus

Joku viisas on sanonut, että mitä lyhyempi puhe, sitä pidempi valmistautuminen. Pitää muuten paikkansa. Kovin usein myös huomaa tai kuulee miten valmistautumista ei ole tehty laisinkaan. Onhan sekin vaihtoehto. Kuulijoiden sekä esiintyjän kannalta toteutuu hukkaan heitetty viiden minuutin mahdollisuus, kun mieleen ei jää mitään. Silloin kun on vain tovi aikaa esiintymiselle on viestin oltava kirkas ja kiteytys mietitty. Kannattaa harjoitella ja käyttää aikaa, jokainen esiintyminen on mahdollisuus.

Kerro lyhyt tarina, ne jäävät aina mieleen. Tarinan ideointiin ja harjoitteluun voit käyttää vaikka storyteller - arpakuutioita. 

Some Vinkki V 

Jos tapahtumassa toivotaan, että osallistujat jakavat tietoa ja tunnelmiaan sosiaalisessa mediassa, kerro se heille ja tee 'someilu' helpoksi. Pidä esillä handlet ja hastagit koko tapahtuman ajan. Muistettava jokaisen puhujan kohdalla.

Esimerkiksi: 

Tapahtuman hastagit: #löytöretkellä #kokoustamo

Puhuja: @HelenaVallo #tapahtumatohtori

Tulevia koulutuksia

Tavoita tapahtumasi tähtihetket tarinalla - uusi koulutus Tampereella 13.11. vielä ehtii ilmoittautua!

Tapahtuman tavoitteet, mittarit ja mittaaminen - 27.11., puoli päivää Helsingissä

Tapahtuma on tilaisuus - tehovalmennus  12.1.2016, koko päivä Helsingissä

Lisää tietoa koulutuksista täältä.

Tapahtumamarkkinointi - järjestä onnistunut tapahtuma 1-2.12. Lue lisää täältä

Vaikuttava tilaisuus - tehokkaan tapahtumajärjestäjän vinkkipäivä 8.12. Lue lisää täältä 

Tarvitseeko organisaatiosi tapahtumaosaamista tai tarvitsetko puhujan tapahtumaan? Kaikki koulutukset myös yrityskohtaisina, räätälöityinä toteutuksina. Kysy lisää ja soita 045 - 114 8444.

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus – kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumamarkkinointiin. Kouluttamalla, konsultoimalla ja bloggaamalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin tuomaristossa lisäksi hän konsultoi ja arvioi tapahtumia. www.faustus.fi