Rohkaisen ilmoittautumaan alan kilpailuun. Viedään osaamistamme maailmalle. 

Eventex on tapahtuma-alan globaali ja arvostettu kilpailu. Osallistujat ja tuomaristo tulevat laajasti maapallon eri kolkista. Eventexin selvä vahvuus on monipuolisuus. Kilpailuun voi osallistua niin hyväntekeväisyystapahtumat kuin promootiot tai tapahtuma-aplikaatiot ja sovellukset. Kaikki kategoriat löytyvät täältä. Vielä on aikaa ilmoittautua, 30.11.2017 asti. 

Osallistuminen kannattaa jo senkin vuoksi, että silloin oma tapahtuma ottaa mittaa muista tapahtumista ja oma työ tulee näkyväksi. On kannustavaa saada palautetta ja oppia arvostamaan omaa osaamista. Arvokasta on myös se, että hakeutumisvaiheessa tulee pohdittua oma tapahtuma läpikotaisin ja sekin voi tuottaa uutta oppimista.  Hyvän vinkkivideon osallistumisesta on laatinut Elling Hamso ja löytyy tästä. Alan kilpailut eivät ole 'kauneuskilpailuja', vaan tuomaristo hakee tapahtumien vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta. Osallistu tai vinkkaa kaverille!

Tähänkin laatikkoon tarvitaan 'out of the box' -ajattelua

Tapahtuman suunnittelu vaatii tietysti aikaa ja tietoista out of the box ajattelua. Silloin syntyy tapahtumia, jotka vaikuttavat osallistujaan. Erinomainen esimerkki todellisesta out of the box ajattelusta, on Tapahtumantekijöiden suunnittelema ja toteuttama tapahtuma Boxway. Kyse on Tiedon seminaarista, joka ilman rohkeaa ajattelua ja toteutusta olisi ollut varsin perinteinen. Tämä uraauurtava tapahtuma nappasi ensimmäisen palkinnon eurooppalaisessa Eubea tapahtuma-alan kilpailussa. Mistä on kyse, katso video täältä.

Tapahtuma on sisältö

- uudessa jatkosarjassa syvennytään tapahtumaan sisältökanavana!

Osa 2: Moderoija, juontaja ja seremoniamestari

Suosittelen jokaiseen tapahtumaan juontajaa, moderoijaa tai seremoniamestaria - tapahtumasta riippuen. 

Seremoniamestari on paikallaan juhlissa ja teemallisissa tapahtumissa ja mieluiten teemaa pukeutumisellaan korostaen. Juontaja alustaa ja kutsuu esiintyjät esityslavalle, kiittää heitä sekä vaivihkaa huomauttaa kenties tapahtuman aikataulusta. Juontaja tuo ryhtiä tapahtumaan.

Ehkäpä suosikkini on nykyisin varsin trendikäs moderointi. Moderaattori keskustelee yleisön kanssa ja parhaimmillaan syventää osallistamalla yleisöä. Hän voi pitää pienen alustuksen, josta sitten äänestetään mobiilisti. Hän tuntee tapahtuman teemat ja on tiiviisti mukana tapahtuman käsikirjoituksen luonnissa. Moderointi on ammatti, jossa voi kehittyä ja voi sitä myös opiskella.

Oli kyse sitten seremoniamestarista, juontajasta tai moderoijasta kannattaa miettiä kuka on juuri oikea valinta omaan tapahtumaasi. Ehdottomasti etsintä kannattaa aloittaa omasta organisaatiosta, kenties siellä on luontainen lahjakkuus. Päätöksellä voi olla suuri vaikutus tapahtuman budjettiin.

Seuraavassa e-Vinkissä tapahtuma sisältökanavana jatkuu. 

---

Tapahtumatohtorin palvelut valtakunnallisesti

• Räätälöidyt koulutukset eri kohderyhmälle 

• Avoimet koulutukset ja kurssit useiden koulutusorganisaatioiden kanssa

• Puheet ja esitykset tapahtumiin, yrityksen johdolle, esimiehille ja muille  kohderyhmille

• Webinaarit

• Tapahtumakartoitus eli tapahtuman arviointi tapahtumassa  

• Verkkokurssi, tarkoittaa itseopiskelua omaan tahtiin. Verkkokurssi koostuu tekstistä, ideakuvista ja pohdintatehtävistä. Voit opiskella verkkokursilla vaikka heti. Lue lisää täältä 

Seuraa tapahtumatohtoria: Facebook, TwitterInstagramPinterest ja LinkedIn.

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus -kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumamarkkinointiin. Kouluttamalla, konsultoimalla ja bloggaamalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin sekä globaalin Eventexin tuomaristossa. Lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. Voit tilata Helenan myös puhumaan tapahtumaasi www.faustus.fi