Tapahtuma on rakkaus 

Pitkän työrupeaman jälkeen kotiin saapuessani kiinnittyi huomioni puhtaaseen tuoksuun, kynttilän valoon sekä siihen, että jääkaappiin oli ilmestynyt lempijuustoani. Kyse oli mielestäni rakkauden osoituksesta. Juustoa nauttiessani kynttilän valossa pohdin, että juuri samasta osoittamisesta on kyse tapahtumissa. Osallistuville osoitetaan huomiota ja heidän annetaan kokea ainutlaatuisuus ja tärkeys. Päädyin sellaiseen toteamukseen, että 'tapahtumat ovat rakkaudenosoituksia kohderyhmälleen'!

Joulutoiveeni on, että  annetaan lähimmäisten tuntea samanlaisia pieniä huomioita. Ei ainoastaan lahjoina, vaan pieninä tekoina. Jos se olisinkin minä joka keittäisin kahvit, sytyttäisin kynttilän tai tyhjäisin tiskikoneen? 

Kiitos kohtaamisista ja yhteistyöstä vuonna 2016 sekä rakkauden täyteläistä joulua, Helena #tapahtumatohtori

PS. e-Vinkit jatkavat ilmestymistä jälleen ensi vuonna.

Kokemuksia pikkujouluista

Kiitos, sain useita kutsuja pikkojouluihin, mutta ehdin piipahtamaan vain muutamissa. Yhdet olivat perinteiset, siellä nautittiin juomia ja pientä naposteltavaa - ja osa taisi bilettää pikkutunneille sakka. Toisissa oli asiaohjelmana kulttuurikierros ja siellä maisteltiin glögiä hyvän tarjoilun kera. Kolmannen imarteleva tervehdys jo kutsussa houkutteli 'Hei ihana tyyppi'. Kutsussa kerrottiin, että ilmesty haluamaasi aikaan toiminnallisiin pikkujouluihin. Ja todentotta näissä pikkujouluissa askarreltiin kierrätysmateriaaleista Tuunaajamutsin opastuksella. Minä poropeukaloinen jännityksellä odotan jouluaattoa kun itsetekemäni heijastimet saavat uudet omistajat. 

Itse uskon, että toiminnallisuus on edelleen in kaikissa tapahtumissa tulevanakin vuonna 2017! Toiminnan kautta jaamme osaamista ja piirrrymme syvemmin muistiin ja mielikuviin.

Kiitos kaikille pikkojoulukohtaamisista! 

Tapahtuma on sisältö

- jatkosarjassa syvennytään tapahtumaan sisältökanavana!

Osa 3: Valitse viihde viisaasti

Viihteen valitseminen tapahtumaan on taitolaji, koska valinnan varaa on paljon. Toki valintaan vaikuttaa myös budjetti. Toisinaan toivoisin, että esiintyjävalintoja uskallettaisiin punnita muunkin kuin budjetin puitteissa ja löydettäisiin uusia tulevaisuuden kasvoja sekä keinoja. Koulut ja oppilaitokset ovat hyviä kumppaneita tapahtumiin. Haluaisin heittää myös haasteen, että viihdettä ajateltaisiin laajemmin kuin dragartistina, taikurina tai laulajana. Voimme itsekin synnyttää viihdettä luomalla tarinoita ryhmissä. Viihdettä voi olla sekin, että yhdessä tietovisaillaan tai opitaan vaikka perinneleikkejä. Viihdettä voi myös sekoittaa asiatapahtuman sekaan ja viihde voi piristää ja katkaista pitkän seminaaripäivän. Viihdettä ovat erilaiset aktiviteetit ja toimintapisteet tai vaikka runonlausuja.  

Seuraavassa e-Vinkissä tapahtuma sisältökanavana jatkuu. 

Eventex tapahtumakilpailun finalistit on valittu

On ollut ilo ja kunnia olla mukana tuomaroimassa globaalin tapahtuma-alan kilpailun tapahtumia. Kyse on ainutlaatuisesta mahdollisuudesta, jonka kautta tavallaan osallistuin tapahtumiin Portugalissa, Yhdysvalloissa, Italiassa, Belgiassa, Englannissa tai Bulgariassa vain joitakin mainitakseni. Arviointiprosessi sujui sutjakkaasti ja arviointi annettiin asteikolla nollasta kymmeneen. Niissä sarjoissa, joita itse arvioin ei ollut edustettuina suomalaisia, mutta finalalistien joukossa on Tapahtumantekijät Tiedolle suunnittelemallaan tapahtumalla. Upea saavutus! Finalistien joukosta nousee voittajat ja palkinnot jaetaan 24.tammikuuta Dublinissa. Osallistujat löytyvät täältä ja finalistit täältä.

Haluatko tekemistä joulunajaksi? Opiskele tapahtumasuunnittelun verkkokursi vaikka heti. Lue lisää täältä. Seuraa tapahtumatohtoria: Facebook, TwitterInstagramPinterest ja LinkedIn.

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus -kirjojen kirjoittaja Helena Vallo. Helena suhtautuu intohimoisesti tapahtumamarkkinointiin. Kouluttamalla, konsultoimalla ja bloggaamalla hän uskoo koko tapahtuma-alan yhä kehittyvän. Helena toimii Evento Awardsin sekä globaalin Eventexin tuomaristossa. Lisäksi hän arvioi työkseen tapahtumia. Voit tilata Helenan myös puhumaan tapahtumaasi www.faustus.fi