People business 

Hei me ollaa 'peoplebisneksessä' korosti moni puhuessaan tapahtuma-alasta Baltic for Events Forumissa Tallinnassa toukokuussa. Totta - tapahtumat tehdään ihmiselle ja ihmisten käsien kautta. Käsityöläisammatti sanoisin. Lisäksi luovuutta peräänkuulutettiin ja erityisesti tapahtumatoimistojen luovuutta.  Myös aistien käyttö ja huomioiminen tapahtumissa nousi esiin. Uutta on se, että aistiärsykkeitä mitataan, tutkimukset lisääntyvät ja ala alkaa lähentyä käyttäytymistieteitä. 

Peoplebisneksessä tapahtumaisäntien toimintaa korostettiin - onhan brändi livenä nimenomaa isäntien kautta.  Tästä aiheesta juttelimme Lyytin Peteri Holménin kanssa ja tallenne on katsottavista tästä.

Haluatko oppia mistä kaikesta on kyse kun puhutaan tapahtumien isännöimisestä? Osta tapahtumien isännöimisestä webinaari täältä. 

Onko syksyn tapahtumaan jo tilat varattuna? Lue lisää ja varaa täältä. 

'Meillä on syksyn tapahtuma työnalla. Juontaja ja esiintyjä on varattuna' 'Joulujuhla on hallussa, sillä tapahtumatila on varattuna'

Tällaisia keskusteluja olen käynyt vastikään. Hienoa, että tapahtuman suunnittelu on aloitettu ajoissa ja on työnalla, mutta mistä päästä suunnittelu on aloitettu? Toki voi aloittaa suunnittelun myös sisällöstä ja paikasta, mutta jos ei sitten haluttu kohderyhmä ilmoittaudukaan - ei kiinnosta kohderyhmää tai mitkä ne tapahtuman tavoitteet ovatkaan?

Minulta kysytään usein miten ihmisiä saadaan tapahtumaan? Ei siihen ole tarjolla taikuutta, vaan tapahtuman järjestäminen on systemaattista ja aikaa vievää työtä. Tämän vuoksi olen luonut Onnistuneen tapahtuman mallin®, joka systematisoi tapahtumasuunnittelua. Voit opiskellla sen verkkokurssina - vaikka heti. 

Verkkokurssi tarkoittaa itseopiskelua ja omaan tahtiin. Aloituksesta on aikaa kuukausi. Opiskelu on paikasta ja ajasta riippumaton. Opiskelijalta se edellyttää rotia, että kurssi tulee käydyksi. Sinulle, joka tahdot opiskella omaan tahtiin ja itseksesi on verkkokurssi hyvä vaihtoehto. Voit aloittaa opiskelun vaikka heti täältä. Hinta on vain 97,90 sis alv. 

TAPAHTUMA ON SISÄLTÖ osa 7 -Tarkista toiveet ja materiaali

Esiintyjä antaa parastaan, silloin kun hän kokee olevansa merkityksellinen osa tapahtumaa. Esiintyjän toiveet ruokailuun ja juomaan sekä saapumisen suhteen on tarkistettava etukäteen. Aikatauluista on sovittava yhdessä. Missä on odotustila - joka useitakin tunteja odotteleville bändeille on tärkeä latautumisen paikka.

Kun on kyse puheesta kalvoineen, on hyvä käydä aineisto läpi - onko materiaalia sopiva määrä suhteessa käytettävissä olevaan esitysaikaan. Esiintyjä on aina tapahtumasi avainhenkilö! 

Lue lisää, aiemmat sarjan osat löytyvät jo ilmestyneistä e-Vinkeistä.

Vierastaidot - dress code 

Tapahtuma on aina arjen yläpuolelle asettumista. Se on poikkeus harmaaseen arkeen ja rutiiniin. Silloin kun tapahtumakutsuun on pukeutumisohje kirjattuna on sitä syytä noudattaa. Se antaa osviittaa millaisesta tapahtumasta on kyse ja mitä toivotaan. Noudattamalla kutsun ohjetta osoitat arvostavasi kutsujaa. 

Pukukoodeista lisää jopa videoin - katso täältä.

Seuraava e-Vinkki ilmestyy elokuussa - olisiko sinulla toiveita tai ideoita mistä tai mitä haluat että käsitellään? Laita vinkkejäsi ja anna palautetta täältä.

Tapahtumarikasta kesää Leena Otsamon sanoin:

"Olen kesän keskellä: leppäkerttu lehdellä, 

nurmi, kukka olo rento.

Kuulen suven säveltä: hiljaa huojuu heinä hento.

Olen kesän keskellä: muurahainen kivellä.

Kaislat, ruo'ot, merenranta, lokkilintu merellä.

Jalkaa polttaa rannansanta..." 

Kesällä olen päättänyt tutusta kahteen itsellseni uuteen tapahtumaan Seinäjoen Tangomarkkinoihin sekä MPI:n World Education Congressiin. Muunmuassa näistä voit lukea tunnelmia kun seuraat #tapahtumatohtoria somekanavissa Facebook, TwitterInstagram ja LinkedIn.

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on koulutus- ja konsultointiyritys palveluinaan tapahtumatohtori® - sekä näyttötutkintomestaripalvelut. Kouluttajana toimii Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden Ihanuus -kirjojen kirjoittaja Helena Wallo. Kouluttamalla, konsultoimalla ja bloggaamalla hän uskoo tapahtuma-alan kehittyvän. Hän toimii Evento Awardsin sekä globaalin Eventexin tuomaristossa. Tilaa Helena puhumaan, lue lisää www.faustus.fi

Ps.Tilaa Tapahtuma on tilaisuus - kirja edullisemmin, koodin saat täältä.