Messuilu on mallikasta

Messut, messuilla olo ja niiden hyödyntäminen on noussut tänä syksynä yhdeksi suureksi puheenaiheeksi alalla. Mystery shoppausta on tehnyt yksi jos toinenkin, ja vilkasta keskustelua on käyty sosiaalisessa mediassa erityisesti messuhenkilökunnan toiminnasta. Hyvä niin, sillä keskustelun kautta syntynee uusia ajatuksia. Toivottavaa onkin, että messuinvestoinnit saavat arvoisensa hyödyn. Itse olen kokenut aktiivisuuden lisääntyvän myös useina tilattuina räätälöityinä messuvalmennuksina. Iloisena uutisena voin myös todeta, että Messukeskus Helsinki on julkaissut uuden Mesoaja-kilpailun. Mesoajassa haetaan messuilla onnistujaa. Sarjoja on useita, ja palkinnot jaetaan tammikuun gaalassa. Lue lisää tästä.

Itse olen otettu saamastani kunniasta toimia Mesoajan tuomaristossa. Kiitos siitä. 

Tapahtumatohtori ja MPI Finland Meetings&Events -tapahtumassa

Tapahtumailmiöt ovat suuria, pieniä, paikallisia tai kansainvälisiä, monenlaisia. Parhaimmillaan niillä on vaikutusta koko alaan. MPI Finlandin organisoimassa paneelikeskustelussa tapahtuma-alan ilmiöistä keskustelivat Kati Korpinen, Jussi Söderlund, Mira Iso-Markku sekä Risto Oksanen, ja keskusteluttajana Helena Wallo.  

Keskustelijat valitsivat omat ilmiönsä ja puheeksi nousivat tapahtumien ROI, vastuullisuus, ajankäyttö, osallistujakokemus sekä se, miten tapahtumat ovat nousseet osassa organisaatioita osaksi markkinointistrategiaa. Keskusteluun nousi myös Suomi 100 ja huoli siitä, onko ensi vuonna laisinkaan tapahtumia? Tämä syksy kun on niitä pullollaan. ”Ei huolta!” Tapahtumahotelli Huoneen Jussi kertoi pilke silmäkulmassaan, ”sillä tilauskirjassa on ainakin yksi varaus”.

Joko sinä olet MPI Finlandin jäsen? Lue lisää  

Lisää erilaisista tapahtuma-alan ilmiöistä voit lukea täältä.

Onko ideat loppu ja puhti poissa, tai tapahtumajärjestämisen punainen lanka hukassa?

Esimiehesi ei usko tapahtumien voimaan? Ei hätää, Tapahtumatohtorin koulutus auttaa! Opit samalla myös Onnistuneen tapahtuman mallin. Vaikuttavuuden aikaansaamiseksi koko päivän koulutuksen päätteeksi tulen kertomaan tai konsultoimaan esimerkiksi johtoryhmällenne onnistuneen tapahtumaisännöinnin tärkeydestä.

Koulutus järjestetään perjantaina 13.10. klo 8.30-16 Tapahtumahotelli Huoneessa Helsingin Jätkäsaaressa. Ilmoittaudu tästä!

Tapahtuma on sisältö -jatkosarjan edelliset seitsemän osaa löytyvät aiemmista e-Vinkeistä.

Tässä osassa aiheena on ESTRAADI.

Estraadi, eli esiintymislava, on se paikka jossa esiintyjät antavat itsestään, ovat osa tapahtuman sielua. Tapahtuman suunnitteluvaiheessa kannattaa siis tähän asiaan kiinnittää huomiota, niin että esiintymislava

• On esiintyjälle mahdollisimman toimiva

• On sopivan kokoinen ja muotoinen

• On sopivalla etäisyydellä yleisöstä

• On sopivalla korkeudella, myös ’screenit’, jos niitä käytetään

• On asetettu niin, että mahdollisimman monella on hyvä näköyhteys esiintyjään

• On suunniteltu niin, että taustahälyt jäävät sivummalle

• Tukee esitystä ja sitä kautta edistää myös tapahtuman tavoitteen täyttymistä

Myös muuhun tekniikkaan on kiinnitettävä huomiota. Tärkeää on esimerkiksi se, millaista äänentoistoa tarvitaan, ja millaiset mikrofonit ovat tarkoituksenmukaisia. On hyvä muistaa, että myös esiintyjälle kokemus on ainutlaatuinen. Jokainen tila ja tilaisuus kuulijoineen ovat ainutkertaisia.

Jatkosarja Vierastaidot, aiemmat osat löytyvät edellisistä e-Vinkeistä.

Saako vieraat somettaa?

Saako vieraat somettaa tapahtumassa on kysymys, jota kannattaa pohtia jokaisen tapahtuman osalta erikseen. Somekortti on aina villi kortti, koska huolimatta siitä että tapahtumajärjestäjänä toivoisit, että tapahtumasta ei kerrota ulkomaailmaan, saattaa joku tehdä toisin. On toki ymmärrettävää, että jotakuta vierasta houkuttelee esimerkiksi ottaa selfie julkisuuden henkilön kanssa. Tässä kohtaan kannattaa miettiä mikä on hyvää käytöstä. Mielestäni fiinit illalliset, banquetit ja muut ”pitkäpukujuhlat” ovat itsessään niin ainutkertaisia, että aito läsnäolo lienee paikallaan. Sometuksen kuvineen voi hoitaa valittu somelähettiläs tapahtumajärjestäjän puolesta. Tapahtumajärjestäjän velvollisuus on kertoa mitä vierailta/osallistujilta toivotaan sosiaalisen median suhteen, ja tätä hienovaraista toivetta on noudatettava.   

Kesäkohtaamisista ja tulevia kansainvälisiä alan tapahtumia

Tapahtumatohtorin kesäkokemuksista voit lukea täältä kotimaasta ja täältä ulkomailta. 

Tulevia kansainvälisiä alan tapahtumia:

Eubea

IMEX America

ibtm world

SITE + MPI Global Forum

World Education Congress

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on tapahtuma-alan koulutusyritys.

Lue lisää www.faustus.fi