Neljä kilpailua ja yksi ohjausryhmä

Jos et muista kuulleesi mitään tapahtumatohtorista vähään aikaan, pitää se paikkansa. En ole lomaillut, vaan päinvastoin kiireisin kevät sitten miesmuistiin. Sain kunnian olla mukana neljässä eri tapahtuma-alan kilpailun tuomaristossa. Kaksi kansainvälistä ja kaksi kotimaista. Opettavaisia ja silmiäavaavia.

Viimeisin oli Baltic for Events Awards, jossa mieleenpainuvaa oli runsas musiikin, ja erityisesti klassisen musiikin, käyttö. Musiikin lisäksi kauniit vanhat tapahtumatilat sekä juhlat. Yksi kiinnostava ja voittoisa tapahtuma oli ehdottomasti "Catalyst Baltic Orchestrate" Liettuasta, jossa yrityksen henkilökunta asettui yhteisiin orkesterihajoituksiin. Punnerruksen lopputuloksena syntyi musiikkiesitys. Kaikki baltianmaiden kilpailujen finalistit ja voittajat löytyvät täältä.  

Globaalin Eventexin parhaimmistoa  ja edelleen yksi suosikkini on hollantilainen pienen budjetin tapahtuma, joka oli kolmessa sarjassa finalistien joukossa ja kahdessa nappasi ykkössijan. Tämä 'Kymmenesmiljoonas kävijä Rikjmuseumissa' ja muut finalistit löytyvät tästä.

Mesoajasta, messualan omasta kilpailusta, mieleeni jäi arvioinnin haasteellisuus. Se, että messutapahtuma oli pilkottu osiin ja pitikin arvioida sitä yhtä erityistä osa-aluetta. Mesoaja on kuitenkin hieno lisä ja edistää omalta osaltaan alaa täällä Suomessa. Seuraavat mesoajat palkitaan Mesoaja Gaalassa 5.3.2019. Palkintoja jaetaan seitsemän: Vuoden Messutiimi, Vuoden Markkinoija, Vuoden Messuosasto, Vuoden Ohjelma, Vuoden Tapahtuma, Vuoden Messuteko ja Vuoden Sykähdyttäjä.

Ja vielä Suomen oma Evento Awards, jossa olen saanut olla mukana tuomaroimassa alussa saakka. Siis jo viisi kertaa. Vallan mahtavaa on havaita, kuinka kilpailu on kehittynyt ja kuinka alan toimijoita kuin myös tuomareita on kuunneltu. Finalistien avoin pitsaus Kongressimessuilla oli tuore ja energinen kokemus, ja toi lisää avoimuutta koko kilpailuun. Lopulta oma finalistien arvionikin muutti järjestystä. Ihan vaan siitä syystä, että esitys oli erityisen onnistunut ja toi tapahtumasta esiin sellaista, joka kirjallisessa materiaalissa jäi huomiotta. Finalistit ja voittajat löytyvät täältä. 

Perjantaina 5.10. järjestetään yhdessä Eventolehden ja MPI Finlandin kanssa tilaisuus, jossa voittajat pääsevät kertomaan tapahtumistaan. Ole kuulolla. 

Kovasti olin yllättyneen ylpeäkin saadessani kutsun arovstetun globaalin Bea World tapahtuman ja alan kilpailun ohjausryhmän kansainväliseen kokoukseen. Oli innostavaa kohdata alan guruja ympäri maailmaa ja yritimme parhamme mukaan välittää Suomi kuvaa maailmalle yhdessä Eventon päätoimittajan Heli Koivuniemen kanssa. 

Bea World kilpailu on käynnissä ja sinne voi ilmoittautua tästä, palkinnot jaetaan Portugalin Coimbrassa 23.11.2018.

Ruuhkainen kevät ja työ jatkuu, kuten myös tapahtumatohtorin e-Vinkit entiseen tapaan kerran kuussa. Jos kuitenkin tunnet tarvetta irtautua uutiskirjeestä, voit tehdä sen 'poistu uutiskirjeestä' -linkistä sivun alalaidasta ja uuden lain mukaiset tietosuojaselosteet löytyvät www.faustus.fi - sivustolta.

Iloa kesän juhliin ja kohtaamisiin, 

Helena #tapahtumatohtori

Kuvassa Evento Awardsin tuomaristoa, kuuntelemassa finalisteja Kongressimessuilla.

Vaikuttavuus, tuloksellisuus, mittaaminen ja kotiuttaminen 

Eniten alalla tuntuu puhuttavan tällä hetkellä tapahtumien tuloksellisuus ja se, voiko tapahtuman tuloksellisuutta mitata. No ehdottomasti voi! Tapahtumat ovat erilaisia, kuin myös tavoitteet - joten myös mittarit ja palautekyselyn kysymykset tulisi räätälöidä. Tästä kaikesta löytyy viiden blogin sarja MediaPlanetin businessopas.fi - sivustolta. Viimeisimmässä kirjoitan tapahtuman kotiuttamisesta - mitä tarkoitan, lue tästä.

 

Elokuussa käynnistyvät webinaarit

Kaipaatko päivitystä omaan osaamiseesi tai uusia ajatuksia jo tutun ja turvallisen tilalle? Kolme eri teemaista webinaaria - lue lisää täältä

Kesätekemistä itse opiskellen

Verkkokurssi on hyvä vaihtoehto sinulle, joka olet kiireinen ja haluat opiskella omaan tahtiin ja vaikka heti. Verkkokurssilla opit tapahtumasuunnittelun Onnistuneen tapahtuman mallin® mukaan. Lue lisää, aloita opiskelu vaikka heti ja ilmoittaudu tästä

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on vuonna 2007 perustettu tapahtuma-alan koulutus- ja konsultointiyritys. Lue lisää www.faustus.fi