#FOMOA ilmassa

Tarkoitukseni oli aiempaan tapaan matkustaa tapahtuma-alan kansainväliseen tapahtumaan Bea Worldiin Portugaliin. Aikataulullisista syistä, se ei ollut mahdollista. Miten minulle kävikään? Minuun iski #FOMO (Fear Of Missing Out) eli tunne siitä, että jään jostakin paitsi. 

Onneksi Bea Worldin seminaariohjelmaa, tapahtumatöiden pitchauksia ja palkintojen jakoa, saattoi seurata omalta kotisohvalta. Toki kahvit keittelin itse. Myös etäläsnä oli ilo kokea, kuinka Finlandiatalomme palkittiin parhaana tapahtumatalona ja toimitusjohtaja Johanna Tolonen kävi noutamassa ansaitun palkinnon. Elin myös mukana, kun Elämys Group sai toisen palkinnon. Käytännössä siis näin kaiken sen, mitä olisin nähnyt jos olisin ollut paikan päällä. Jotain jäin kuitenkin kaipaamaan? Ja se jotakin on ihmiset. Ne kansainväliset sekä suomalaiset kollegat ja kontaktit, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia. Joiden kanssa omat näkemykset vahvistuvat, uusiutuvat tai perustellusti jäävät taemmalle. Itselleni tämä oli opettavainen kokemus. Ensi vuonna Bea World järjestetään Turkissa Istanbulissa ja lentoliput on jo melkein hankittu. 

Onnea suomalaisille menestyjille Finlandiatalolle, Elämys Groupille ja Woltti Groupille!

PS. Fomo on yksi tapahtuma-alan trendeistä, joka on syntynyt sosiaalisen median myötä. Kun osallistujat somettavat tapahtumasta, syntyy poisjäännistä tunne, että 'missaan jotakin'. Ilmiö liittyy erityisesti nuorempiin kohderyhmiin.

Tapahtumasuunnittelun draiverina suosittelen opiskelijoilleni FOMOA - suunnitelkaa sellaisia tapahtuma, että poisjääville todellakin syntyy sellainen olo, että jää jostakin paitsi.

 

Tapahtumatuottaja koulutusohjelma käynnistyy jälleen

Oletko tehnyt töitä tapahtumien parissa, ilman koulutusta? Oletko itseoppinut ahertaja, ja tahtoisit saada osaamisellesi vahvistusta? Tai haaveiletko töistä tapahtumien parissa?

Ensimmäinen Tapahtumatuottaja koulutusohjelma on saanut mainiota palautetta. Tästä syystä seuraavan toteutuksen suunnittelu on käynnistynyt. Ilmoittautua voi jo nyt tähän yhteistyössä  AJK-jatkokoulutuksen kanssa toteutettavaan koulutukseen. Koulutusohjelma käynnistyy 12.3.2019 Lue lisää ja ilmoittaudu.

Ilmianna tapahtuma!

Suomalainen tapahtuma-alan kilpailu on käynnissä. Oletko mahdollisesti ollut läsnä tapahtumassa, joka yhä muistuu vaikuttavasti mieleesi? Ilmianna tapahtuma tai ilmoita mukaan oma tapahtumasi. Uutta kilpailussa on oma sarja tapahtumatoteuttajalle - joka käytännössä voi olla kuka vaan, joka omasssa työssään suunnittelee ja toteuttaa tapahtumia ammattimaisesti, ilman tapahtumatoimisto -statusta. Ilmianna!

Evento Awards kilpailussa on palkinnot jaettu jo viisi kertaa ja olen voinut seurata alaa tuomaroinnin kautta. Kiitos! On kunnia olla mukana tänäkin vuonna tuomaroimassa tapahtumia. Tuomariston löydät täältä.

 

Rauhaisaa joulunaikaa sekä kiitos yhteisistä kokemuksista ja kohtaamisista.

Palataan kohtaamisiin jälleen ensi vuonna 2019!

Helena Wallo 

#tapahtumatohtori   

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on vuonna 2007 perustettu tapahtuma-alan koulutus- ja konsultointiyritys. Jos tunnet tarvetta irtautua uutiskirjeestä, voit tehdä sen 'poistu uutiskirjeestä' -linkistä sivun alalaidasta. Tietosuojaselosteet löytyvät www.faustus.fi - sivustolta.