Tapahtuma-alan konferenssi onnistui yli odotuksieni

European Meetings and Events Conference (#EMEC19) järjestettiin helmikuussa Haagissa Hollannissa. Konferenssin järjestää vuosittain MPI (Meeting Professional International) yhdessä jonkun Euroopassa toimivan  paikallisen ’chapterin’ kanssa.  Lähdin konferenssiin suurin odotuksin nähtyäni vuosittain paljon voitokkaita hollantilaisten suunnittelemia tapahtumia. EMEC19 onnistui jopa ylittämään kokemuspohjaiset korkeat odotukseni!

Oikeastaan en puhuisi konferenssista, koska tämän vuoden tapahtuma ei ollut mitenkään tavanomainen kolmenpäivän 'istuva seminaari'. Kolmen päivän aikana istuin perinteisessä seminaarisalissa kerran. Tosin sekään puheenvuoro ei päättynyt perinteisesti, vaan kolmensadan hengen pakopeliin! Ensin tiimiytyiminen ja niillä pienillä tiimeillä oli aikaa puoli tuntia. Ja mehän onnistuimme ja saimme ratkaistua koodin, jolla seminaarisalin ovet avautuivat. 

Huikeista kokemuksistani johtuen, pyhitän tämän koko uutiskirjeeni EMEC-tuliaisille, josko niistä voisi olla iloa myös sinun tuleviin tapahtumiisi. 

Rohkeutta ja peräänantamattomuutta - sitä se vaatii luoda 'unconference', siten että sisältö on superia ja käytännöntoteutus kiitettävän koukuttavaa. 

Ps. Seuraava EMEC järjestetään Sevillassa Espanjassa ensi vuonna!

Tarjoilut - kävisikö kokonainen tomaatti?

Verkostoituminen on yksi MPI:n keskeisistä lupauksista. Sen vuoksi se toimi punaisena ohjenuorana ja osana tapahtuman käsikirjoitusta mukaanlukien lounaat ja illalliset. EMEC-konferenssissa en nähnyt buffet-pöytää kera valkoisten lautaspinojen. Näin kauniita esillelaittoja ja paljon erilaisia pieniä tarjottavia joiden kanssa oli helppo kulkea, keskustella ja verkostoitua. 

Kasvisruokaa oli tarjolla runsaasti. Tarjolla oli kokonaisia hedelmiä kuin myös esimerkiksi kokonaisia tomaatteja. Hollanti on suuri vihannestenviljely maa, jolla voi perustella tarjoiluja. Erään tapaamani henkilön mukaan hänen järjestämissään tapahtumissa kasvisruokaa on jopa 70%. 

Oletko maistanut juustovihersaalatti Hot Dogia? Kun leipä on tuore ja juusto maukasta - ei huonompi vaihtoehto ollenkaan.  

 

Pienet asiat ja punainen lanka

Niistä oli mielestäni EMEC19 tehty. Punaisena lankana oli lupaus - changing the game - joka oli selvästi viitoittanut suunnittelua. Mikään ei ollut perinteistä. Ryhmätyöskentelyä ja keskusteluja pienryhmissä oli paljon. Niillä varmistettiin, se että jokaisella on kotiinvietävää. Esimerkiksi se, että tutkimuksen mukaan vain 38% seminaarien ja konferenssien annista viedään käytäntöön.  

Tai kysmyskortit tervetulotilaisuudessa, jotka tarvittaessa rohkaisivat keskusteluun. Ja ennakkoon kysytyt lempivärit - niitä hyödynnettiin verkostoitumisessa ja ruuan saannissa. 'Saat annoksen vain yhdessä keltaisen, vihreän ja punaisen lempivärin omaavan kanssa'. 

Tapahtumapaikkoina oli mm. automuseo ja eläintarha. Ja tutustuimme myös paikalliseen vihannestenviljeijään, joka kertoi visiokseen 'We do not grow vegetables, we grow health'. Siinäpä viisautta myös meille tapahtumatuottajille. Ei järjestetä tapahtumia, vaan kokemuksia, jotka muuttavat osallistujaa. Sellainen oli EMEC19! Kirjasin jälkeenpäin sata ideaa ja ajatusta, joista olen tässä jakanut vain murto-osan. Suuren lahjan sain kokemalla jälleen sen innon ja intohimon roimahduksen rakastamaani asiaa kohtaan. Usko, että tapahtumilla voi muuttaa osallistujaa. 

Helena alias #tapahtumatohtori

MPI Finlandin puheenjohtaja

P.S. Tule mukaan MPI:n toimintaan. Lue lisää täältä. 

P.P.S. Seuraava Tapahtumatuottajan koulutusohjelma käynnistyy 12.3. Lue lisää ja ilmoittaudu. 

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on vuonna 2007 perustettu tapahtuma-alan koulutus- ja konsultointiyritys. Jos tunnet tarvetta irtautua uutiskirjeestä, voit tehdä sen 'poistu uutiskirjeestä' -linkistä sivun alalaidasta. Tietosuojaselosteet löytyvät www.faustus.fi - sivustolta.