Oli aika uudistaa ajatuksia

Kevät pakotti meidät merkittävästi uudistamaan ajatteluamme. Asioiden  hallinnan tunteemme sai kolauksen. Sen vuoksi jouduimme miettimään, mihin asioihin voimmekaan päättäväisesti vaikuttaa. Jo se, että tahdomme oppia uutta on hyvä päätös. Olemme rohkeasti osallistuneet monenlaisiin online – tapahtumiin, ja hyvä niin. Näin osaamisemme ja myös rohkeutemme on kasvanut verkkotapahtumia kohtaan. Usakallamme olla online-aktiivisia. Myös asenteemme verkkotapahtumia kohtaan ovat uudistuneet ja nyt ne ovat työkalupakissa yksi erinomainen vaihtoehto muiden tapahtumien joukossa. Onhan se kätevää, kun ei tarvitse kokousta varten matkustaa toiselle puolelle maapalloa, tai edes kaupunkia. Olen kokenut, kuinka mm. MPI:n hallituksen kokoukset ovat sujuneet innostuneen tehokkaasti online. 

Kevät loi paljon muutakin hyvää, kuten annostarjoilun. Hotelliaamiainenkin toimii hyvin annostarjoiluna. Haastattelin ravintolan henkilökuntaa ja he kertoivat mielissään, kuinka paljon vähemmän hävikkiä tässä uudessa tilanteessa syntyy. Verrattuna siihen, kuinka halutaan useita vaihtoehtoja buffeen muodosssa, mutta useimmiten kuitenkin valitsemme tutut ja tuvalliset puuron, munan, pekonin. Annostarjoiluun siirtyessä saamme kuin vaivihkaa vastuullisuusannoksen palkaksemme. Annostarjoilussa viehättää myös se, että palvelu on henkilökohtaista ja jokaisessa kohtaamisessa on jopa hitusen small talkia. Tammikuussa julistettu tapahtumien megatrendi vastuullisuus onkin jo tätä päivää. Nyt ja tulevaisuudessa keskusteluun nousevat tilojen väljyys, tapahtumahygienia sekä miten mallikkaasti toteutamme hybridi-tapahtuman.

Iloa kesään ja sen kohtaamisiin

Helena Wallo #tapahtumatohtori 

Ps.  Alan kilpailupalkinnot Evento Awards jaetaan elokuussa, finalistit löytyvät täältä. 

Haluatko osaksi alan yhteisöä? Lue lisää MPI:stä täältä.

 

Muutama vinkki onnistuneeseen online-tapahtumaan

Tässä muutama vinkki hautumaan syksyä varten - siitä miten järjestät onnistuneen online -tapahtuman. Ja edelleen tärkeintä on ymmärtää ja viestiä tapahtuman tavoite? Onko kyse koulutuksesta, kokouksesta, tutustumisesta tai esim. informaation jakamisesta?  Aivan kuten face-to-face tapahtumiin, myös  online-tapahtumalle tulee miettiä tavoitteet, ja sitä kautta valita oikea alusta, kesto ja tapa tuottaa tapahtuma.

Kun kyse on kokouksesta, on kokouksen agenda lähetettävä etukäteen - ja tavoite on hyvä kertoa jo siinä vaiheessa. Näin myös osallistujat osaavat valmistautua. Kun kyse on koulutuksesta - on osallistujien oppiminen keskiössä. Usein oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa, joten ryhmätöiden teettäminen osana koulutusta on suositeltavaa, myös online. 

Kameroiden käyttö on enemmän kuin suositeltavaa, sillä silloin näemme muiden eleet ja ilmeet. Ja online-tapahtumasta tulee henkilökohtaisempi kokemus, kun olemme enemmän läsnä - vai kuka tahtoisi kokoustaa pimeässä?

Online tapahtumat suunnitellaan ja organisoidaan lyhyemmiksi ja tehokkaiksi. Suunnitteluun panostaen ne toteutuvat osallistavina ja intensiivisinä, jopa enemmän kuin face-to-face tapahtumat. Tule kuulemaan lisää ja anna itsellesi uusia ajatuksia 20.8. webinaarissa, jossa otsikkkona on Tulevaisuuden tapahtuma on tilaisuus.

Tapahtumat ovat edelleen in ja niitä voi sekä kannattaakin opiskella  

Syyskuussa käynnistyy jälleen yhdessä AJK-jatkokoulutuksen kanssa Tapahtumatuottajan koulutusohjelma #tatu. Se on usean kuukauden koulutus, jossa voit suorittaa myös Liiketoiminnan ammattitutkinnon tapahtumatuotannon osaamisalan.

Lue lisää Jaakon tarina tästä ja ilmoittaudu heti.  

Tapahtuma-alan ajankohtaisia asioita voit seurata #tapahtumatohtori Instagramissa sekä Facebookissa.  

Tämä on Faustus Oy:n uutiskirje. Faustus on vuonna 2007 perustettu tapahtuma-alan koulutus- ja konsultointiyritys. Jos tunnet tarvetta irtautua uutiskirjeestä, voit tehdä sen 'poistu uutiskirjeestä' -linkistä sivun alalaidasta. Tietosuojaselosteet löytyvät www.faustus.fi - sivustolta.