Miten saimme Flash Mobilla yllätyksellisyyttä tapahtumaan? BLOGI 1306 osa10

10.10.2015

Jokaiseen tapahtumaan on hyvä saada jotakin yllätyksellistä. Sellaista, joka voisi mieleenpainuvasti yllättää osallistujan ja toisinaan jopa isännän itse. Usein parhaat ideat syntyvät kun tutustun tapahtumapaikkaan ja näin kävi tälläkin kertaa. Jo ensimmäisellä Kattilahallin käynnillä piirtyivät mieleeni autot, kuulin musiikin ja näin yllätysmomentin tanssin kautta.

Varsinkin näin syntymäpäiväjuhlaa järjestäessä on hyvä huomioida niin isäntä kuin kutsuvieraat. Tällä kertaa huoltotiimi löysi mahdollisuuden yllättää molemmat, tai ainakin osan kutsuvieraista. Syntyi päätös toteuttaa Flash Mob – tanssiesitys synttärisankarin lempibiisejä maistellen.

Aiempaa kokemusta Flash Mobin organisoinnista ei ollut, mutta ideamme oli tämä: valitaan koreografi, tehdään opetusvideo sähköisesti jaettavaksi, valitaan flasmobbaajat ja motivoidaan heidät tulemaan mukaan yllätykseen. Kaikki toki hys-hys salassa, mikä onkin ydinajatus Flash Mobissa.

Yhteistyökumppani löytyi lähipiiristä. Carola tiimeineen teki Blues Brothers -musiikkiin sopivan koreografian. Huoltotiimi valitsi ilmoittautuneista henkilöt, joiden tiedettiin heittäytyvän haasteisiin tai tiedettiin nauttivan tanssimisesta. Onneksi oli Lyyti – järjestelmä apuna, joten tämäkin oli varsin helppoa. Opetusvideo lähetettiin neljällekymmenelle henkilölle. Osa innostui heti ja osa ilmoitti että kokee itsensä epävarmaksi tanssia harjoittelemaan. Opetusvideo oli upea ja huolella tehty, mutta loppumetreillä päädyttiin vielä hiukan yksinkertaistamaan, jotta osallistumiskynnys pysyi sopivana. Oleellista ei ollut nilkkojen ojennus, eikä liioin ranteen ja sormien kulmaus, vaan se että mahdollisimman moni voisi oppia – matkimalla – koreografian. Lopullista tilannetta mukaileva takaapäin videoitu tanssi olikin se joka upposi – ja oppi meni perille.

Itse tapahtumapäivänä jännitystä lisäsi se, että emme todellakaan tienneet – kuinka moni tulee mukaan kun musiikki alkaa. Mahdollinen pelko oli kuitenkin turha ja erityisen hienoa oli se, että moni oli saanut myös kumppaninsa harjoittelemaan kuviot ja ’muuvit’. Tästä kaikesta syntyi hauska ja yllättävä yksityiskohta – johon on mukava palata vielä kuukausien jälkeen.

Flash Mobin organisoinnista

  • teemaan/ideaan sopiva musiikki
  • yksinkertainen koreografia silloin kun osallistujat eivät ole ammattilaisia
  • valitse henkilö, joka suunnittelee koreografian
  • yksinkertainen opetusvideo – ja jos mahdollista huomioi se että ihmiset oppivat eri tavoin
  • valitse osallistujat ja haasta heidät mukaan sekä motivoi
  • jaa opetusvideo
  • kerro mitä tapahtumapäivänä käytännössä tapahtuu
  • sovi Flash Mobin videoinnista etukäteen

Seuraavassa kerron tapahtumatekniikasta