Idean synnyttäminen / Blogi 1306 osa2

14.4.2015
Tapahtuman ideointia

Tapahtuman ideointia

Toistan sitkeästi tapahtuman punaisen langan merkityksellisyydestä. Ja punaisen langan metsästäminen tapahtumaan kuin tapahtumaan kannattaa. Toisinaan punainen lanka voi olla idea, jonka ympärille tapahtuma suunnitellaan ja myöhemmin toteutetaan. Toisiin tapahtumiin riittää jokin teema. Yritystapahtumien parhaimmistoa ovat sellaiset, joissa tapahtuma synnytetään tarinallistamisen avulla.

Istuimme siis autossa nokat kohti pohjoista. Tavoitteena synnyttää idea ja raamit tapahtumalle. Tapahtuman ideoita ei voi napsia kaupan hyllyltä, vaan ne pitää synnyttää. Tähän pyrittiin tässäkin tapauksessa. Kyse on syntymäpäivästä, jonka tavoitteena on olla kutsujan näköiset. Kuitenkin niin, että myös osallistujat huomioidaan – saataisiin mukaan – innostumaan – ja osallistumaan. Ideointia voi työstää mm. kyselytaktiikalla, joten ei muuta kuin kyselemään:

Mikä voisi olla juhliesi tavoite?
Millaisia juhlia toivot?
Keitä ehdottomasti toivot paikalle?
Suuret juhlat?
Pienet juhlat?

Kuuntelen vastauksia kysymyksiini. No ’mun näköiset’, ei ainakaan mitään pitsiä ja porsliiniä. Pitää olla bensanhajua ja rokkia, rentoa ja musiikkia. Juu pidän Blues Brothesistä – olisiko siinä teemaa?

Juu ja tottakai. Blues Brothers on oikein juhlittavan näköistä menoa ja lupsakkaa meininkiä, siksi niitä bileitä on nähty aiemmin ja tullaan näkemään. Olisiko vielä muuta tarjolla? Sen lisäksi, että ideoinnissa päästään jo hyvään alkuun ja on myös ajettu viisisataa kilometriä. Koska kyse on ideointiprosessista, tauko tekee hyvää. Visiitti sukulaisissa saa ajatukset muualle sillä aikaan kun lukuisat juhlan idea-aihiot muhivat mielissämme.

Paluumatkalla päästään jo syvemmälle. Onneksi, minulla on kynä ja paperia, johon tuherran kaikki ideat. Jatketaan siitä mihin jäimme: rokista, bensanhajusta ja Blues Brothersista. Siitä punnertaa idea pohjautuen miehen rakastamaan Formulaan ja ralliin. Kunnes keskustelu kääntyy ajoneuvoihin, autoihin ja autotalliin. Nonni – siinä sitä ollaan ja siinä se on. Idea = autotallijuhlat. Idea on synnytetty. Kuorrutetaan se vielä markkinoitavampaan muotoon – ja niin syntyy ajatus Garage Partystä 1306.

Entä missä tallissa? Missä voi pitää autotallijuhlat, johon sisälle voi tuoda autoja ja vielä vieraat mahtuvat mukaan?

Seuraavassa jaksossa metsästetään tapahtumapaikkaa

 

 

Kommentit on suljettu.