Surku purku / Blogi 1306 osa 14

13.3.2016

garage_party0230[1]

Pienenkin tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen heittäydytään käyttämään väsymättömästi aikaa ja askelia. Harvoin koko työmäärää tulee kirjattua ylös, sillä vahvimmillaan tapahtuma pyrkii uniinikin. Alussa tuntuu, että aikaahan kyllä on paljon. Tai ainakin riittävästi. Kunnes jäljellä on ne viimeiset kaksi viikkoa, jolloin hiotaan kohdalleen ja rakentamisvaiheessa voi hyvinkin syntyä kiireen tuntua.

Garage Partyssä ei tullut kiire rakentamisessa, koska varasimme koko tapahtumaa edeltävän päivän rakentamista varten. Huolimatta siitä, että tekniikkatiimi oli vakuuttunut nopeammastakin ’nostosta’. Tärkeää olikin suunnitella etukäteen rakentamisvaiheen marssijärjestys ja aikataulu. Laskeminen alkoi tapahtuman alkamisen h-hetkestä taaksepäin. Milloin kaiken täytyi olla ready-steady-go? Milloin on soundtsekkaus, sekä puheiden ja tanssijoiden kenraali? Entäs keitrauksen sisääntulo? Keskusteltiin siitä, kuinka paljon aikaa kukin tarvitsee, jotta ihan kaikki lomittuu yhteen. Usein täytyy myös sovitella lennossa ja tehdä kompromisseja. Garage Partyn makusteluun ja suunnitteluun käytettiin viisi kuukautta, rakentamiseen puolitoista päivää ja purkuun yksi päivä. Ja kyllä siinä ennen purkua juhlittiinkin oikein olan takaa.

Tekniikan sisääntulo Kattilahalliin alkoi perjantaina klo 9. Tuli trussit, lavat ja paljon-paljon laatikoita. Pikkuhiljaa rakentamispäivän aikana sisään tuotiin muukin rekvisiitta somistajan toimesta, kuten pöydät, penkit, piensomisteet, ja bändikamat. Turvallisuussyistä ja muun rakentamisen helpottamiseksi merkittävin ja tilaa vievin rekvisiitta, vanhat autot ja moottoripyörät, ajettiin sisään lauantaiaamuna. Ajoneuvovastaava siinä nautiskeli niiden pyörittelystä, paikalleen justeeraamisesta ja juhlakuntoon puleeraamisesta somistuksen kässäriä noudattaen.

garage_party0042[1]

Kun kaikki tunnelmaa lisäävät somisteet olivat paikallaan ryhtyi keitraus siirtämään tarjoiluja keittiöstä itse halliin. Kun rakentaminen sujui suunnitellusti, pääsi tapahtumakin alkamaan aikataulun mukaan ja tallin ovet avautuivat klo 18.

Parhaimmillaan tapahtuma on kuin juna, joka keikuttelee kiskoja pitkin eteenpäin. Ja sitten yks-kaks se on hujauksessa ohi. Garagessa juhlittiin kesäinen ilta ja alku-yö. Mutta niin vain piste tuli tällekin ja tältä erää kaikki työ, tekeminen, ideointi, suunnittelu, kokoukset, kohtaamiset projektin osalta – ilo ja nauru ovat ohi.

Garagen purkaminen käynnistyi suunnitellusti heti seuraavana aamuna. Ja ammattilaiset tipauttivat koko valtavan arsenaalin takaisin laatikoihin ja kuorma-autoon hujauksessa. Itselleni tapahtuman purku on jotenkin herkkä hetki. Tapahtuma on väkevästi koettu ja eletty, joten kyllä vaan meinaa pusertua pisara silmäkulmaan. Muistot, mielikuvat, tarinat ja taltioinnit kaikeksi onneksi jäävät ja niihin voi palata yhä uudelleen.

Mitä opin tästä tapahtumasta? Viimeinen jakso päättää tämän tapahtuman suunnittelun ja toteuttamisen.

Garage Party Blogi 1306