Yksityiskohtia ja pieniä asioita – niistä on tapahtuma tehty / Blogi 1306 osa8

16.8.2015
Vieraskirjana toimi vanha autonpelti. Kerrankin sai 'kirjoittaa peltiin'

Vieraskirjana toimi vanha autonpelti. Kerrankin sai ’kirjoittaa peltiin’

Yksityiskohdat, pienet asiat ja huomiot, jotka sulautuvat tapahtuman ideaan ja teemaan, punovat punaista lankaa, jolla kudotaan toivottu tapahtumakokonaisuus. Tapahtuma on kokemusten summa.

Yksityiskohdat ovat mielellään sellaisia, että ne antavat osallistujalle hoksaamisen ja löytämisen ilon. Tästä löytämisestä ja tällä kertaa tilan mahdollistamasta ’kuljailusta’ lähdettiin ideoimaan ja suunnittelemaan näitä pieniä kudelmia, yksityiskohtia tähän Garage Partyyn.

Yksi selkeä tapa muuttaa tapahtumaa teeman mukaiseksi maailmaksi on muuttaa nimet, joita sitten käytetään myös tapahtuman juonnoissa. Nyt toilettitilat olivat huoltoaluetta. Narikka oli haalarivarikko. Ruokapisteet Food Street. Korkeaoktaaninen viittasi miestä väkevämpään tarjoilupisteeseen, kun taas Regular Gasoline merkkasi, että tuolta tavallista juotavaa. Päästömittaus oli luontevasti ulkona toimiva tupakka-alue. Useissa juhlissa on vieraskirja, kuten nytkin. Nimekseen se oli saanut teemaan sopivasti luovutuskirja. Kirjahan se ei ollut laisinkaan, vaan irroitettu auton konepelti, johon kerrankin sai raapia avaimella, ruuvarilla tai tussilla viestejään.

Yksityiskohtiin sopi toki laskea senkin, että tarjoilut olivat teemaan ja tilaan, garageen sopivat. Ja että tarjoiluhenkilökunta oli pukeutunut autotallihaalareihin ja tarjoilut olivat mukavan krouvisti esillä. Ei autotallissa aina ole fiinejä tarjoiluastioita ja viinilaseja. Kierrätyksestä hankitut monenmoiset kahvikupit sopivat tehtäväänsä erityisen hienosti.

Yhdeksi onnistuneeksi yksityiskohdaksi nousi leideille suunniteltu Kuplaseosmittaus –piste. Tuo toisen kerroksen tila oli stailattu ruusuin, valkoisin sohvin ja tarjolla kuplaseosta piccolo -muodossa pillillä työstettäväksi.

Muusikoiden mukaan musiikki on osa tapahtuman somistusta ja tuo tunnelman aistittavaksi. Odotusmusiikkia, jonotusmusiikkia, taukomusiikkia – usein soitamme luontevasti suoraan tallenteelta. Musiikillisesta kokonaisuudesta vastannut kapellimestari ehdotti jo suunnitteluvaiheen alkumetreillä mm. katusoittajia tapahtuman alkuun, joka osoittautui inhimillisen toimivaksi hymyn irroittajaksi. Katusoittajat vaihtelivat paikkaa tunneälykkäästi, ja jos muodostui jonotuspaikkoja vaikka sisäänajossa, sinne siis.

Mukaan sulautui myös paljon perinteisiä toimivia yksityiskohtia, kuten päivänsankarista tehdyt julisteet, joissa kirjattuina hänen lausahduksiaan. Tai videoscreenille työstetty kuvakavalkaadi. Ja alkujuomaksi napsaistiin se oikea Garage -tölkki.

Kuvia tapahtumasta löytyy täältä

Seuraavassa osassa pureudun tarjoiluiden kilpailuttamiseen.