12.9.2017

Tule innostumaan tapahtuman järjestämisestä

Ideat loppu ja puhti poissa, tai tapahtumajärjestämisen punainen lanka hukassa? Esimiehesi ei usko tapahtumien voimaan? Ei hätää, Tapahtumatohtorin koulutus auttaa! Opit samalla myös Onnistuneen tapahtuman mallin. Koko päivän koulutuksen päätteeksi tulen vaikka kertomaan johtoryhmällenne onnistuneen tapahtumaisännöinnin tärkeydestä.

Koulutus järjestetään perjantaina 13.10. klo 8.30-16 Tapahtumahotelli Huoneessa Helsingin Jätkäsaaressa. Ilmoittaudu tästä! https://www.lyyti.fi/reg/Tapahtuma_on_tilaisuus__tehovalmennus_3452

Tällaista palautetta on ilo saada:

”Tapahtuma on tilaisuus -koulutus on oivallinen kokonaisuus. Koulutuksen suunnittelussa on otettu huomioon osallistujien aikaisempi kokemus ja osaaminen. Päivän jälkeen järjestetty konsultaatio opettajan kanssa ”kruunaa” kaiken. Helena myös perehtyi etukäteen antamaani materiaaleihin omasta tapahtumastamme ja sain erittäin hyviä kommentteja sekä vinkkejä jatkoa varten. Kaiken kaikkiaan, suosittelen tätä koulutusta kaikille, jotka järjestävät tapahtumia, oli ne sitten isoja tai pieniä!”

18.7.2017

Tapahtumatohtori Seinäjoen tangomarkkinoilla

#tangomarkkinat

Päätin tänä kesänä tutustua tapahtumaan, johon tähän mennessä olin tutustunut vain television välityksellä. Olin kuullut paljon hyvää, mutta myös kritiikkiä, joten halusin omakohtaisen kokemuksen. Tutustumisen kohteena oli siis Seinäjoen tangomarkkinat. Otin kaverin mukaan ja hyppäsimme junaan. Ehkäpä jo juna-asemalla tervehtii tango, mutta tässä kohtaan jouduin pettymään.

Liput olin hankkinut tangokuningatar finaaliin, ettei kokemus jäisi vain tangokadun varaan. Seinäjoen Areena on kätevästi kävelymatkan päässä, joten sinne oli helppo löytää muiden satojen ihmisten steppaillessa samaan paikkaan. Hyvät paikat olivatkin rivillä 9! Siinä istuessamme, ykskaks huomasimme, että olimme kävelleet sisään ilman lippujentarkastusta – turvatarkastuksesta puhumattakaan. Ja vaikka etäisesti, niin hetken mietimme omaakin turvallisuuttamme?

Tangofinaalit lähetetään livelähetyksinä ja tänä vuonna oli uusi tv-kumppani ja uudet juontajat. Vaikka ei ole vertailukohtia aikaisempiin tapahtumiin, niin harmittavasti uudet kuviot tuntuivat ja näkyivät haasteina läpi illan. Luulen, että kotiyleisö sai paremman kokemuksen. Ennakkoon minulle oli myös kerrottu, miten upeasti finaalitangot kajahtavat paikanpäällä. Lieneekö äänentoistossa vikaa, sillä kajahdus oli laimeahko, enkä ainakaan itse kokenut suurempaa tangopistosta.

Finaalilähetyksen jälkeen suuntasimme kohti tangokatua.  Olisin voinut kuvitella olevani missä hyvänsä Suomen kesätapahtumassa, jossa järjestyksenvalvojat seuraavat, että ei vahingossakaan kävele tuopposen kanssa yli anniskelurajan. Erottavana asiana oli esiintymislavan takana iso tango logo, kunnes Jari Sillanpää tuli esiintymään ja kuvittelin olevani taas ’ihanmissävaan’ – kesätapahtumassa.

Seuraavana aamuna tutustuimme tangotoriin. Mikä siitä teki juuri tangotorin – sitä en osaa hahmottaa, sillä kioskit ja kojut vaikuttivat samanmoisilta kuin useissa muissa tapahtumissa. Rupattelin kohtaamiemme ihmisten kanssa, joista useimmat saapuvat tangoille uudestaan. Tuli tunne, että syy tuloon on kuitenkin itse tango. Palautetta tuli kaikkien asioiden muuttumisesta sekä tietysti kaiken maksullisuudesta. Kokonaisuutena siitä, miten tunnelma ei ole kuten ennen.

Kysyin tulisiko uudestaan ja mikä olisi kouluarvosana kokemukselle. Vastaus oli 7,5! Tähän voin mainiosti yhtyä – samoilla linjoilla olen. Kiinnostava kokemus, mutta tulisinko uudestaan?  Mahdollisuus muutoksille ja kehitykselle tulee antaa joten jäädään tarkkaavaiselle kannalle. Jätetään ovi avoimeksi, sillä itsessään tango – musiikkina ja tanssina ovat hurmaavia! Vinkiksi, jos uusia kohderyhmiä tai kävijöitä halutaan tai tarvitaan – kannattaa heidät ottaa mukaan uudistamiseen.

Mihin siis suunta ensi kesänä? Olisiko vinkkiä tai ideaa – mitä suosittelisit tai mistä tapahtumasta toivoisit vaikkapa tapahtumatohtorin kokemuksia?

Laita ehdotus vaikka tästä

27.5.2017

Tapahtuman isännöinti – katso webinaari

Tapahtumatohtori keskustelee Lyytin Petri Hollménin kanssa tapahtuman isännöimisestä katso tallenne tästä.

 

Kiinnostuitko oppimaan lisää tapahtumien isännöimisestä?  Tapahtumien ja tilaisuuksien taitava isännöinti webinaari, voit ostaaa tallenteen heti.

7.5.2017

Isäntätaidot ovat keskiössä toukokuussa

Haluatko saada uusia ajatuksia tapahtumaisännän merkityksellisistä taidoista?  Tapahtumatohtori on Lyytin Petri Hollménin vieraana 23.5. ja keskustelemme tapahtumaisännän työstä ja tapahtumista VIP kokemuksena.

Ilmoittaudu veloituksettomaan webinaariin tästä.

 

22.3.2017

Vierastaidot – kutsu on lahja

Vierastaidoista puhutaan vähemmän, sillä usein nostamme esiin tapahtumajärjestäjän velvollisuudet ja vastuut. Mutta kyllä vaan, myös vieraalta odotetaan tai voidaan odottaa vähintäänkin hyvää käytöstä.  Ensimmäisiä asioita, johon toivon, että potentiaalinen vieras, siis kutsun saaja, reagoi on itse kutsu. Kutsuhan on lahja saajalleen. Kutsu ’oikeuttaa’ vastaanottajan tuntemaan itsensä erityiseksi, kun kuuluu kutsuttujen joukkoon. Kutsun saajan tulisi osoittaa kiitosta kutsun lähettäjälle toimien kutsun edellyttämällä tavalla. Eli ilmoittudu tai kerro esteestä ja annettuun aikatauluun mennessä.

Huolimatta ilmoittaumisesta sattuu silloin tällöin äkillinen este, josta on kohteliasta ilmoittaa myös kutsun lähettäjälle. Siitäkin huolimatta, että tapahtumanjärjestäjälle myöhäiset peruutukset ovat aina ikäviä ja ’kalliita’, koska henkilömäärään liittyvät materiaalit ja tarjoilut on jo tilattu. Istuville illallisille ja päivällisille, joissa usein on nimetyt paikat on ikävää jos poisjäännistä ei ole ilmoitettu.

Lupasin jo viime syksynä tarttua tähän minulle heitettyyn asiakakokonaisuuteen vierastaidot tapahtumissa, mutta näin juhlavuoden kunniaksi tartun siihen nyt.  Kiitos Leenalle aiheidean julkituonnista!

22.3.2017

Tapahtumajärjestäjän opas

Opas tapahtumamarkkinointiin

Tapahtumanjärjestäjän opas

Tapahtuma on tilaisuus – tapahtumamarkkinointi ja tapahtuman järjestäminen on jokaisen tapahtumanjärjestäjän opas. Siinä käsitellään tapahtumamarkkinontia laajasti ja pohditaan esimerkiksi sitä, miten tapahtumia voidaan hyödyntää paremmin organisaatioiden markkinointiviestinnässä. Tilaa kirja käyttäen kuponkikoodia TAPAHTUMA kustantajan verkkokaupausta täältä saat kirjan hintaan 55 euroa (sisältää toimituskulut) kun ovh on 69,50 euroa.

Opas on helppolukuinnen ja uusin laitos sisältää uusinta tietoa tavoitteista, mittaamisesta, turvallisuudesta, tarinallistamisesta, digitaalisuudesta sekä uusia esimerkkejä onnistuneista ja vähemmän onnistuneista tapahtumista!
22.3.2017

Tapahtumakoulutus pidettiin Huone Helsingissä

Tapahtuma on tilaisuus jokaisen tapahtuman järjestäjän koulutuspäivä pidettiin mukavissa tunnelmissa Huone Helsingissä. Osallistujien joukossa oli tällä kertaa konkareita, mutta myös oppipoikia. Tiivis päivä oppimista, jakamista sekä tarinoita omista ja toistemme kokemuksista. Uusia ideoita haettiin ja niitä palautteen mukaan myös saatiin. Sari kertoi, että kotiinviemisenä oli vähintäänkin kymmenen uutta ideaa seuraavaan tulevaan tapahtumaan sekä tapahtuman järjestämiseen. Ihana innostunut joukko osallistujia erilaisista organisaatioista tapahtumien ääreltä. Ja tapahtumapaikkana toimi jälleen Huone Helsinki, jossa tunnelmaa on luonnostaan ja luo näin hyvät puitteet oppimiselle ja vuorovaikutukselle.

Seuraava tapahtumajärjestämisen koulutus tulossa jälleen syksyllä.

 

29.12.2016

Tapahtuma on näyttämö, jossa kohdataan

Suomi juhlii ja tiedän, että useat organisaatiot järjestävät sidosryhmilleen, asiakkailleen ja henkilökunnalleen juhlia itsenäisen Suomen kunniaksi. Kulissit, tarjoilut ja tapahtuman ohjelma ovat vain osa tapahtuman onnistumista. Suurin rooli tapahtumissa on isännillä, jotka ovat töissä tapahtumassa, näin todettiin myös uusimmassa Tapahtuma – kirjassa. Olisiko perehtyneellä isäntien toiminnalla saatavissa enemmän irti?

Tiesitkö, että voit tilata tapahtumatohtorin kouluttamaan ennen tapahtumaasi. Koulutus voi olla myös webinaari, mutta tehokkain se on aitona kohtaamisena. Isäntäkoulutus on koettu ulkopuolisen kouluttajan toimesta tehokkaaksi, koska silloin voidaan ’vahingossa’ puuttua organisaation pinttyneisiin tapoihin ja ’nostaa kissa pöydälle’. Silloin uskalletaan puhua tavoitteista, isäntien erilaisista rooleista, small talkista tai vaikkapa tapahtumaisäntien karikatyypeistä, joihin tapahtumatohtori törmää silloin tällöin.

Tapahtumatohtori on kirjoittanut asiasta oman pienen kirjan Isännyyden ihanuus, joka voidaan liittää osaksi koulutusta. Koulutukseen on jo osallistunut useita ryhmiä ja konkreettiset tulokset ovat näkyneet jo seuraavassa tapahtumassa. Soita heti 045 – 14 8444 tai pyydä tarjous.

28.12.2016

Opiskele heti tapahtumasuunnittelua verkkokurssilla

Mistä syntyy onnistunut tapahtuma?

Kurssin käynyt antoi palautteen: ”Malli helpottaa organisaatiossa paneutumista tapahtumien suunnitteluun ja tämä työkalu antaa minulle siihen todella hyvän avun. Lisäksi saan laadittua meille kattavammat ja paremmat ohjeet, kiitos!”

Satu Laakso Tapahtumakoordinaattori Teknologiainfo Teknova Oy

Onnistuneen tapahtuman malli® verkkokurssi on tarkoitettu kaikille jotka työskentelevät tapahtumien parissa. Kurssi koostuu mallin mukaisesti moduuleista, joissa käsitellään yhtä aihetta kerrallaan. Mukana on pohdintatehtäviä ja saat käyttöösi Onnistuneen tapahtuman malli® – työkalun. Ensin opiskelua ja harjoitusta ja sitten voit käyttää mallia jokaisessa tapahtumassa, jossa olet mukana suunnittelemassa tai johtamassa. Parasta on se, että saat palautteen tapahtumasta jonka suunnittelet kurssin aikana.

Kurssilla käsitellään esimerkiksi

• tavoitteiden merkitys tapahtuman sisällön suunnittelulle

• erilaisia tavoitteita ja miten onnistumista mitataan niiden kautta

• muutosajattelu  voimavarana

• elämyksellisyys

• kohderyhmän analysointi

• sosiaalisen median käyttöä tapahtumissa

• tapahtuman johtaminen

• vinkkejä onnistumiseen

• sudenkuoppia, joita voi välttää suunnittelun eri vaiheissa

Kysy lisää tai osta heti, hinta vain 249€ (sis.alv)

Aikaa kurssin käymiseen on kokonainen kuukausi ja mikä parasta voit opiskella omaan tahtiin silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Epäiletkö? Tässä kokemuksia ja palautetta: ”Ei enää pelota, kun huomasin, että tapahtuman suunnittelu on systemaattista työtä.” ”Kurssi on oikein hyvä ja hyödyllinen kenelle tahansa tapahtuman järjestäjälle!” ”Huomaa, että ammattilainen on kurssin suunnitellut.”

28.12.2016

Kiitos pikkujouluista

Kiitos, sain useita kutsuja pikkojouluihin, mutta ehdin piipahtamaan vain muutamissa. Yhdet olivat perinteiset, siellä nautittiin juomia ja pientä naposteltavaa – ja osa taisi bilettää pikkutunneille sakka. Toisissa oli asiaohjelmana kulttuurikierros ja siellä maisteltiin glögiä hyvän tarjoilun kera. Kolmannen imarteleva tervehdys jo kutsussa houkutteli ’Hei ihana tyyppi’. Kutsussa kerrottiin, että ilmesty haluamaasi aikaan toiminnallisiin pikkujouluihin. Ja todentotta näissä pikkujouluissa askarreltiin kierrätysmateriaaleista Tuunaajamutsinopastuksella. Minä poropeukaloinen uskalsin sujauttaa itsetekemäni heijastimet joulupaketteihin.

Itse uskon, että toiminnallisuus on edelleen in kaikissa tapahtumissa tulevanakin vuonna 2017!

Toiminnan kautta jaamme osaamista ja piirrrymme syvemmin muistiin ja mielikuviin.

Kiitos kaikille pikkojoulukohtaamisista!