3.5.2019

Skåål tapahtuma-ala!

Huhtikuu on ollut todellinen tapahtumakuukausi! Kuun alussa jaoimme Evento Awards – palkinnot Finnkinossa Helsingissä. Voittajat löytyvät täältä. Kuukauden alussa 4.4. vietetään myös Global Meetings Industry Daytä #GMID. Suomessa ei päivää vielä paljon noteerata, mutta maailmalla erilaisin tapahtumatempauksin.

Oman sijansa on saanut Kongressimessut tapahtuma-alan tapahtumana, joka tänä vuonna sattui huhtikuulle. Messuilla kuulimme muun muassa Evento Awards finalistien kolmen minuutin pitchaukset. Lisäksi keynote puhuja Gijs Verbeek kertoi hollantilaisten tapahtumien voittajaideoista ja siitä miten helmikuussa Haagissa ollut EMEC (European Meetings & Events Conference) toteutettiin erilailla. Seuraava EMEC järjestetään Sevillassa ensi vuoden helmikuussa. Lisäksi alan yhdityksessä MPI:ssä (Meeting Professional International) pidettiin virallinen kevätkokus, jossa valittiin uusi hallitus kaudelle 1.7.2019-30.6.2020. Lue lisää MPI:stä täältä.

Huhtikuulle osui myös Tapahtumatuottajan koulutusohjelman (#tatu) toinen koulutusjakso. Tämä erityisesti yritystapahtumiin keskittyvä koulutusohjelma käynnistyy seuraavan kerran syyskuussa. Lue lisää täältä.

Hieno päätös huhtikuulle oli jo kolmannen kerran järjestetty Baltic For Events Forum Tallinnassa, jossa oli ilo kohdata uusia ja vanhoja alan tuttuja. Baltic For Eventsiin liittyy myös tapahtumakilpailu. Voittajat löytyvät täältä.

Itse olen ollut useassa roolissa. Opettamassa, fasilitoimassa, puhumassa, arvioimassa sekä oppimassa näissä useissa tapahtumissa. Kiitos ainutlaatuisista kohtaamisista tässä täyteläisessä tapahtumakuussa. Onnea jokaiselle tapahtuma-alan kilpailuun osallistuneelle, finalistille ja voittajalle! Viedään yhdessä alaa eteenpäin. Skåål!

1.4.2019

Huhtikuu on tapahtumakuu

Huhtikuu on varsinainen tapahtumakuukausi. Ensimmäisellä viikolla jaetaan alan palkinnot Evento Awards juhlassa. Palkintosarjoja on kuusitoista ja ensimmäistä kertaa jaetaan myös tapahtumatoteuttajalle palkinto.  Tällä tarkoitetaan organisaatiota, joka toteuttaa suunnitelmallista, tavoitteellista ja todennetusti vaikuttavaa tapahtumamarkkinointia. Lisäksi palkittava organisaatio näkee tapahtumat selkeänä kilpailuetuna ja strategisena vaikuttamiskeinona. Finalistit myös tähän sarjaan löytyvät täältä  Innostavaa on huomata, että tuossa sarjassa on yksi itsellenikin erityisen tuttu yritys. Organisaatio, jossa olen saanut ottaa ensiaskeleet tapahtumien parissa ja nähnyt niiden voiman ja vaikuttavuuden. Illalla 4.4. näemme ja kuulemme voittajat. Sitä ennen voit tulla kuuntelemaan fianlistien pitsaukset Messukeskukseen Konkressimessuille. Ilmaisille messuille voit tulla  kuuntelemaan myös onnistuneista tapahtumista  kuten hollantilaista Giljs Verbeekiä. Hän esiintyy keskiviikkona 3.4. ja kertoo miten tämän vuoden European Meetings & Events Conferensenssista saatiin erityisen onnistunut.

Huhtikuussa tapahtuu myös naapurimaassa Virossa. Siellä pidetään jo perinteeksi muodostunut alan seminaari Baltic For Events Forum  24-25.4.  sekä jaetaan saman nimisen kilpailun palkinnot. Lue lisää tästä.

Global Meeting Industry Day #GMID – sitä vietetään 4.4. ympäri maailman. Lue lisää täältä.

Enkö siis syystä nimennyt huhtikuun tapahtuma-alan kuukaudeksi?

18.3.2019

Creative Week – osallistu ilmaiseksi verkon yli

Eventex on globaali tapahtuma-alan kilpailu. Palkinnot jaetaan 26.3.  ja myös sinulla on mahdollista seurata palkintojen jakoa, sillä kaikki tapahtuu verkossa. Hyvä esimerkki virtuaalitapahtumasta! Lisäksi uutta on Creative week,  jossa tarjotaan caseja, puheita ja oppeja tapahtuma-alaan liittyen ympäri maailmaa ja nekin verkon yli. Lue lisää ja ilmoittaudu ilmaiseen tapahtumaan täältä.  

 

 

18.3.2019

Tapahtumatuottajan koulutusohjelma käynnistyi

Tatu eli Tapahtumatuottajan koulutusohjelma käynnistyi yhdessä AJK-jatkokoulutuksen kanssa. Kyse on intensiivisestä koulutuksesta, jossa on kuusi lähipäivää, tehtäviä koulutuspäivien välissä ja oman tapahtuman suunnittelu sekä esittäminen. Koulutus käynnistyi toisen kerran  ja nyt mukana on kaksitoista opiskelijaa. Kyselyn mukaan tavoitteena opiskelijoilla on oppia lisää alasta, tapahtumien suunnittelusta sekä se suuri kokonaisuus joka tapahtumiin liittyy. Osa haluaa suorittaa osan liiketoiminnan ammattitutkintoa, jossa on tapahtumatuottajan osaamisala, myös se on mahdollista. Seuraava koulutusohejelma käynnistyy syyskuussa. Lue lisää täältä.

4.2.2019

Opiskelusta uutta tietoa, vahvistusta, ideoita ja inspiraatiota

Tapahtuma-alallekin tärkestä ja uudesta tapahtumatuottajan koulutusohjelmasta valmistuivat ensimmäiset tapahtumatuottajat tammikuussa. Tyytyväisyys, ideat ja inspiraatio – olivat sanat joilla koulutusohjelmaa kuvailtiin.

”Olin niin innoissani, kun vihdoinkin löysin tällaisen koulutuksen, jota olen etsinyt jo monta vuotta. Olen koulutuksessa saanut vahvistusta omille ajatuksilleni ja tekemisilleni, mutta myös valtavasti uutta tietoa, ideoita ja inspiraatiota. Uskon, että kaikki työssään tapahtumia järjestävät henkilöt hyötyisivät tästä koulutuksesta – niin vasta-alkajat kuin kokeneet konkaritkin.” Heidi Emmes, opiskelijasihteeri Suomen Lääkäriliitto.

Seruaava alkaa 12.3.2019 lue lisää täältä 

4.2.2019

Tapahtuma-alan kilpailun finalistit on julkaistu

Tapahtuma-alan kilpailuja on useita. On kansainvälisiä, globaaleja sekä kansallisia. Meillä Suomessa on omamme Evento Awards, Ranskassa ja Hollannissa on omansa. Globaali kilpailu on Eventex, jossa palkinnot jaetaan yhdeksännen kerran. Tapahtumatohtorilla on ollut kunnia olla mukana jo kolmatta kertaa tässä kilpailun tuomaristossa. Kilpailun palkinnot jaetaan maaliskuussa, mutta kaikkien sarjojen finalistit on jo julkaistu ja löytyvät täältä

12.12.2018

Ilmianna tapahtuma!

Suomalainen tapahtuma-alan kilpailu on käynnissä. Oletko mahdollisesti ollut läsnä tapahtumassa, joka yhä muistuu vaikuttavasti mieleesi? Ilmianna tapahtuma tai ilmoita mukaan oma tapahtumasi. Uutta kilpailussa on oma sarja tapahtumatoteuttajalle – joka käytännössä voi olla kuka vaan, joka omasssa työssään suunnittelee ja toteuttaa tapahtumia ammattimaisesti, ilman tapahtumatoimisto -statusta. Ilmianna!

Evento Awards kilpailussa on palkinnot jaettu jo viisi kertaa ja olen voinut seurata alaa tuomaroinnin kautta. Kiitos! On kunnia olla mukana tänäkin vuonna tuomaroimassa tapahtumia. Tuomariston löydät täältä.

12.12.2018

#FOMOA ilmassa

Tarkoitukseni oli aiempaan tapaan matkustaa tapahtuma-alan kansainväliseen tapahtumaan Bea Worldiin Portugaliin. Aikataulullisista syistä, se ei ollut mahdollista. Miten minulle kävikään? Minuun iski #FOMO (Fear Of Missing Out) eli tunne siitä, että jään jostakin paitsi.

Onneksi Bea Worldin seminaariohjelmaa, tapahtumatöiden pitchauksia ja palkintojen jakoa, saattoi seurata omalta kotisohvalta. Toki kahvit keittelin itse. Myös etäläsnä oli ilo kokea, kuinka Finlandiatalomme palkittiin parhaana tapahtumatalona ja toimitusjohtaja Johanna Tolonen kävi noutamassa ansaitun palkinnon. Elin myös mukana, kun Elämys Group sai toisen palkinnon. Käytännössä siis näin kaiken sen, mitä olisin nähnyt jos olisin ollut paikan päällä. Jotain jäin kuitenkin kaipaamaan? Ja se jotakin on ihmiset. Ne kansainväliset sekä suomalaiset kollegat ja kontaktit, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia. Joiden kanssa omat näkemykset vahvistuvat, uusiutuvat tai perustellusti jäävät taemmalle. Itselleni tämä oli opettavainen kokemus. Ensi vuonna Bea World järjestetään Turkissa Istanbulissa ja lentoliput on jo melkein hankittu.

Onnea suomalaisille menestyjille Finlandiatalolle, Elämys Groupille ja Woltti Groupille!

PS. Fomo on yksi tapahtuma-alan trendeistä, joka on syntynyt sosiaalisen median myötä. Kun osallistujat somettavat tapahtumasta, syntyy poisjäännistä tunne, että ’missaan jotakin’. Ilmiö liittyy erityisesti nuorempiin kohderyhmiin.

Tapahtumasuunnittelun draiverina suosittelen opiskelijoilleni FOMOA – suunnitelkaa sellaisia tapahtuma, että poisjääville todellakin syntyy sellainen olo, että jää jostakin paitsi.

26.11.2018

Seuraava tapahtumatuottaja käynnistyy maaliskuussa

Ensimmäinen Tapahtumatuottaja koulutusohjelma käynnistyi lokakuussa. Mukana ensimmäisessä toteutuksessa on alan konkareita sekä vähemmän aikaa alalla toimineita. Koulutus keskittyy yritystapahtumiin ja koulutukseen kuuluu kuusi koulutuspäivää. Tämä tarkoittaa, että opiskelua riittää myös koulutusjaksojen välissä jolloin opiskelijat käyvät tapahtumissa, arvioivat niitä sekä suunnittelevat oman tapahtuman. Kouluttajina toimivat alan asiantuntijat, joilla on usean vuoden kokemus tapahtumien suunnittelemisesta sekä toteuttamisesta. Seuraava koulutusohjelma käynnistyy 12.3.2019 Lue lisää ja ilmoittaudu

12.9.2018

Nyt on mistä valita – syksy on täynnä erilaisia tapahtumakoulutuksia

Opiskeletko mielummin nopeasti ja itseksesi? Silloin verkkokurssi tai webinaari on sinulle hyvä vaihtoehto. Haluaisitko syventyä tapahtumien maailmaan tarkemmin ja kuulla myös kanssaopiskelijoiden kokemuksia ja näkemyksiä. Tai kenties haluaisit suunnitella oman tavoitteellisen tapahtuman, joka myös arvioidaan. Tänä syksynä on mistä valita: päivän-, kahden- tai kuudenpäivän mittaisia koulutuksia  ja tietenkin täsmä webinaarit. Tapahtumatohtorilla on useita koulutuskumppaneita. Tarkempiin  aikatauluihin pääset tästä.