27.5.2017

Tapahtuman isännöinti – katso webinaari

Tapahtumatohtori keskustelee Lyytin Petri Hollménin kanssa tapahtuman isännöimisestä katso tallenne tästä.

 

Kiinnostuitko oppimaan lisää tapahtumien isännöimisestä?  Tapahtumien ja tilaisuuksien taitava isännöinti webinaari, voit ostaaa tallenteen heti.

7.5.2017

Isäntätaidot ovat keskiössä toukokuussa

Haluatko saada uusia ajatuksia tapahtumaisännän merkityksellisistä taidoista?  Tapahtumatohtori on Lyytin Petri Hollménin vieraana 23.5. ja keskustelemme tapahtumaisännän työstä ja tapahtumista VIP kokemuksena.

Ilmoittaudu veloituksettomaan webinaariin tästä.

 

22.3.2017

Vierastaidot – kutsu on lahja

Vierastaidoista puhutaan vähemmän, sillä usein nostamme esiin tapahtumajärjestäjän velvollisuudet ja vastuut. Mutta kyllä vaan, myös vieraalta odotetaan tai voidaan odottaa vähintäänkin hyvää käytöstä.  Ensimmäisiä asioita, johon toivon, että potentiaalinen vieras, siis kutsun saaja, reagoi on itse kutsu. Kutsuhan on lahja saajalleen. Kutsu ’oikeuttaa’ vastaanottajan tuntemaan itsensä erityiseksi, kun kuuluu kutsuttujen joukkoon. Kutsun saajan tulisi osoittaa kiitosta kutsun lähettäjälle toimien kutsun edellyttämällä tavalla. Eli ilmoittudu tai kerro esteestä ja annettuun aikatauluun mennessä.

Huolimatta ilmoittaumisesta sattuu silloin tällöin äkillinen este, josta on kohteliasta ilmoittaa myös kutsun lähettäjälle. Siitäkin huolimatta, että tapahtumanjärjestäjälle myöhäiset peruutukset ovat aina ikäviä ja ’kalliita’, koska henkilömäärään liittyvät materiaalit ja tarjoilut on jo tilattu. Istuville illallisille ja päivällisille, joissa usein on nimetyt paikat on ikävää jos poisjäännistä ei ole ilmoitettu.

Lupasin jo viime syksynä tarttua tähän minulle heitettyyn asiakakokonaisuuteen vierastaidot tapahtumissa, mutta näin juhlavuoden kunniaksi tartun siihen nyt.  Kiitos Leenalle aiheidean julkituonnista!

22.3.2017

Tapahtumajärjestäjän opas

Opas tapahtumamarkkinointiin

Tapahtumanjärjestäjän opas

Tapahtuma on tilaisuus – tapahtumamarkkinointi ja tapahtuman järjestäminen on jokaisen tapahtumanjärjestäjän opas. Siinä käsitellään tapahtumamarkkinontia laajasti ja pohditaan esimerkiksi sitä, miten tapahtumia voidaan hyödyntää paremmin organisaatioiden markkinointiviestinnässä. Tilaa kirja käyttäen kuponkikoodia TAPAHTUMA kustantajan verkkokaupausta täältä saat kirjan hintaan 55 euroa (sisältää toimituskulut) kun ovh on 69,50 euroa.

Opas on helppolukuinnen ja uusin laitos sisältää uusinta tietoa tavoitteista, mittaamisesta, turvallisuudesta, tarinallistamisesta, digitaalisuudesta sekä uusia esimerkkejä onnistuneista ja vähemmän onnistuneista tapahtumista!
22.3.2017

Tapahtumakoulutus pidettiin Huone Helsingissä

Tapahtuma on tilaisuus jokaisen tapahtuman järjestäjän koulutuspäivä pidettiin mukavissa tunnelmissa Huone Helsingissä. Osallistujien joukossa oli tällä kertaa konkareita, mutta myös oppipoikia. Tiivis päivä oppimista, jakamista sekä tarinoita omista ja toistemme kokemuksista. Uusia ideoita haettiin ja niitä palautteen mukaan myös saatiin. Sari kertoi, että kotiinviemisenä oli vähintäänkin kymmenen uutta ideaa seuraavaan tulevaan tapahtumaan sekä tapahtuman järjestämiseen. Ihana innostunut joukko osallistujia erilaisista organisaatioista tapahtumien ääreltä. Ja tapahtumapaikkana toimi jälleen Huone Helsinki, jossa tunnelmaa on luonnostaan ja luo näin hyvät puitteet oppimiselle ja vuorovaikutukselle.

Seuraava tapahtumajärjestämisen koulutus tulossa jälleen syksyllä.

 

29.12.2016

Tapahtuma on näyttämö, jossa kohdataan

Suomi juhlii ja tiedän, että useat organisaatiot järjestävät sidosryhmilleen, asiakkailleen ja henkilökunnalleen juhlia itsenäisen Suomen kunniaksi. Kulissit, tarjoilut ja tapahtuman ohjelma ovat vain osa tapahtuman onnistumista. Suurin rooli tapahtumissa on isännillä, jotka ovat töissä tapahtumassa, näin todettiin myös uusimmassa Tapahtuma – kirjassa. Olisiko perehtyneellä isäntien toiminnalla saatavissa enemmän irti?

Tiesitkö, että voit tilata tapahtumatohtorin kouluttamaan ennen tapahtumaasi. Koulutus voi olla myös webinaari, mutta tehokkain se on aitona kohtaamisena. Isäntäkoulutus on koettu ulkopuolisen kouluttajan toimesta tehokkaaksi, koska silloin voidaan ’vahingossa’ puuttua organisaation pinttyneisiin tapoihin ja ’nostaa kissa pöydälle’. Silloin uskalletaan puhua tavoitteista, isäntien erilaisista rooleista, small talkista tai vaikkapa tapahtumaisäntien karikatyypeistä, joihin tapahtumatohtori törmää silloin tällöin.

Tapahtumatohtori on kirjoittanut asiasta oman pienen kirjan Isännyyden ihanuus, joka voidaan liittää osaksi koulutusta. Koulutukseen on jo osallistunut useita ryhmiä ja konkreettiset tulokset ovat näkyneet jo seuraavassa tapahtumassa. Soita heti 045 – 14 8444 tai pyydä tarjous.

28.12.2016

Opiskele heti tapahtumasuunnittelua verkkokurssilla

Mistä syntyy onnistunut tapahtuma?

Kurssin käynyt antoi palautteen: ”Malli helpottaa organisaatiossa paneutumista tapahtumien suunnitteluun ja tämä työkalu antaa minulle siihen todella hyvän avun. Lisäksi saan laadittua meille kattavammat ja paremmat ohjeet, kiitos!”

Satu Laakso Tapahtumakoordinaattori Teknologiainfo Teknova Oy

Onnistuneen tapahtuman malli® verkkokurssi on tarkoitettu kaikille jotka työskentelevät tapahtumien parissa. Kurssi koostuu mallin mukaisesti moduuleista, joissa käsitellään yhtä aihetta kerrallaan. Mukana on pohdintatehtäviä ja saat käyttöösi Onnistuneen tapahtuman malli® – työkalun. Ensin opiskelua ja harjoitusta ja sitten voit käyttää mallia jokaisessa tapahtumassa, jossa olet mukana suunnittelemassa tai johtamassa. Parasta on se, että saat palautteen tapahtumasta jonka suunnittelet kurssin aikana.

Kurssilla käsitellään esimerkiksi

• tavoitteiden merkitys tapahtuman sisällön suunnittelulle

• erilaisia tavoitteita ja miten onnistumista mitataan niiden kautta

• muutosajattelu  voimavarana

• elämyksellisyys

• kohderyhmän analysointi

• sosiaalisen median käyttöä tapahtumissa

• tapahtuman johtaminen

• vinkkejä onnistumiseen

• sudenkuoppia, joita voi välttää suunnittelun eri vaiheissa

Kysy lisää tai osta heti, hinta vain 249€ (sis.alv)

Aikaa kurssin käymiseen on kokonainen kuukausi ja mikä parasta voit opiskella omaan tahtiin silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Epäiletkö? Tässä kokemuksia ja palautetta: ”Ei enää pelota, kun huomasin, että tapahtuman suunnittelu on systemaattista työtä.” ”Kurssi on oikein hyvä ja hyödyllinen kenelle tahansa tapahtuman järjestäjälle!” ”Huomaa, että ammattilainen on kurssin suunnitellut.”

28.12.2016

Kiitos pikkujouluista

Kiitos, sain useita kutsuja pikkojouluihin, mutta ehdin piipahtamaan vain muutamissa. Yhdet olivat perinteiset, siellä nautittiin juomia ja pientä naposteltavaa – ja osa taisi bilettää pikkutunneille sakka. Toisissa oli asiaohjelmana kulttuurikierros ja siellä maisteltiin glögiä hyvän tarjoilun kera. Kolmannen imarteleva tervehdys jo kutsussa houkutteli ’Hei ihana tyyppi’. Kutsussa kerrottiin, että ilmesty haluamaasi aikaan toiminnallisiin pikkujouluihin. Ja todentotta näissä pikkujouluissa askarreltiin kierrätysmateriaaleista Tuunaajamutsinopastuksella. Minä poropeukaloinen uskalsin sujauttaa itsetekemäni heijastimet joulupaketteihin.

Itse uskon, että toiminnallisuus on edelleen in kaikissa tapahtumissa tulevanakin vuonna 2017!

Toiminnan kautta jaamme osaamista ja piirrrymme syvemmin muistiin ja mielikuviin.

Kiitos kaikille pikkojoulukohtaamisista!

28.12.2016

Tapahtuma on rakkaus

Tapahtuma on rakkaus

Pitkän työrupeaman jälkeen kotiin saapuessani kiinnittyi huomioni puhtaaseen tuoksuun, kynttilän valoon sekä siihen, että jääkaappiin oli ilmestynyt lempijuustoani. Kyse oli mielestäni rakkauden osoituksesta. Juustoa nauttiessani kynttilän valossa pohdin, että juuri samasta osoittamisesta on kyse tapahtumissa. Osallistuville osoitetaan huomiota ja heidän annetaan kokea ainutlaatuisuus ja tärkeys. Päädyin sellaiseen toteamukseen, että ’tapahtumat ovat rakkaudenosoituksia kohderyhmälleen’!

Joulutoiveeni on, että  annetaan lähimmäisten tuntea samanlaisia pieniä huomioita. Ei ainoastaan lahjoina, vaan pieninä tekoina. Jos se olisinkin minä joka keittäisin kahvit, sytyttäisin kynttilän tai tyhjäisin tiskikoneen?

Kiitos kohtaamisista ja yhteistyöstä vuonna 2016 sekä rakkauden täyteläistä joulua, Helena #tapahtumatohtori

28.10.2016

Tilaa tapahtumatohtori puhujaksi

IMG_9795

Onko sinulla tulossa tapahtuma, mutta sisältö vielä avoinna? Tilaa tapahtumatohtori puhumaan.

”Helena alias tapahtumatohtori oli yli sadan hengen asiakastapahtumassamme puhumassa tapahtuma-alan asiantuntijoille. Esityksessä oli asiaa energisesti ja viihdyttävästi ilmaistuna otsikkona Tapahtumatohtorin resepti. Kokemuksesta voimme suositella” Aila Asu, asiakkuuspäällikkö, Musiikkitalo.

Kesto voi olla puolesta tunnista – kahteen tuntiin. Tapahtumatohtori puhuu myös ilman ppt-esitystä. Hyvä otsikko on esimerkiksi Tapahtumatohtorin resepti, joka kattaa näkemyksiä tapahtumista ja alasta tähän päivään ja tulevaisuuteen. Ota yhteyttä helena.vallo@faustus.fi