30.11.2017

MPI Finland – alan toimija Suomessa

Tahtoisitko sinä kuulua johonkin, jossa puhutaan, jaetaan sekä opitaan tapahtumista sekä alasta?

Tule mukaan MPI Finland Chapterin toimintaan. Jäsenmaksun kautta olet oikeutettu osallistumaan tapahtumiin, jossa opitaan sekä verkostoidutaan. Ensi kevään tapahtumat on nähtävissä tästä – Jos kiinnostuit, ilmoittaudu ja tule tutustumaan toimintaan.

 

 

30.11.2017

Kevään webinaaripäivät on julkaistu

Kätevää ja tehokast! Niin kertovat webinaarilaiset. Kouluttajalle haasteellisia, mutta osallistujalle helppoja sekä kustannustehokkaita. Tämän vuoksi jatkamme ja olemme lisänneet keväälle teemoja tapahtummien saralta. Kuukausittain voit opiskella uutta tapahtumien suunnitteluun liittyvää. Webinaarit löytyvät täältä

30.11.2017

Benjihyppyjä ja välineitä

MediaPlanet kutsui tapahtumatohtorin uudeksi bloggaajakseen. Kirjoitusten aihe on tapahtumien tuloksellisuus ja uudet blogit löytyvät businessopas.fi-sivustolta.

Ensimmäisessä pohdittiin ovatko yritystapahtumat benjihyppyjä? 

Toisessa kirjoituksessa tutustuaan tapahtumiin välineenä ja siihen millaisia tavoitteita tulisi asettaa. Lue uusin tästä

19.10.2017

Syksyn tulevat #tapahtumakoulutukset

Oletko itseoppinut tapahtuman organisoija tai kouluttautumisestasi on jo aikaa? Olisiko syytä päivittää alan osaamista?

Valitse syksyn koulutusvaihtohdoista sinulle sopivin:

Webinaarit on tarkoitettu sinulle, joka olet kiireinen ja tahdot uutta tietoa nopeasti sekä niin, että voit palata sisältöön myöhemminkin. Syksyn kaksi eri sisältöistä webinaaria ovat:

Tapahtuman järjestämisen ABC, on sinulle joka olet melko uusi tapahtumien parissa. Tehokas puolitoista tuntinen, kattaa koko tapahtumansuunnittelun perusasiat tavoitteista jälkimarkkinointiin. Lue lisää ja ilmoittaudu

Moniaistiset tapahtumat – aistien käyttö tapahtumissa, on syventävä tunnin kestoinen webinaari sinulle, joka tahdot saada lisää vaikuttavuutta ja elämyksiä tapahtumiisi. Lue lisää ja ilmoittaudu.

Verkkokurssi on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat opiskella omaan tahtiin ja vaikka heti. Verkkokurssilla opit tapahtumasuunnittelun Onnistuneen tapahtumamallin®

mukaisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Kaksipäivää kasvokkain, muiden kanssa on jo perinteeksi muodostunut koulutus, jossa osallistujat itse muokkaavat sisältöä haluttuun suuntaan. Kahdessa päivässä ehditään syventyä tapahtumien mitattaviin tavoitteisiin, sosiaalisen median käyttöön tapahtumissa, tapahtumien viestintään ja markkinointiin, joitakin mainitakseni. Lue lisää ja ilmoittaudu Tapahtumamarkkinointi – järjestä onnistunut tapahtuma koulutukseen täältä.

19.10.2017

Messumatematiikkaa

Messut, messuilla olo ja niiden hyödyntäminen on noussut tänä syksynä yhdeksi suureksi puheenaiheeksi alalla. Mystery shoppausta on tehnyt yksi jos toinenkin, ja vilkasta keskustelua on käyty LinkeInissä erityisesti messuhenkilökunnan toiminnasta. Hyvä niin, sillä keskustelun kautta syntynee uusia ajatuksia ja – ajatuksia maailmaan mahtuu. Toivottavaa onkin, että messuinvestoinnit saavat arvoisensa hyödyn!

Käytännössä messut ovat matematiikkaa. Laskutoimitukset täytyy tehdä ennen messuja ja resurssoinnit sen mukaan. Matemaatiikkaa ohjaa tavoite, joka sekin on kirkastettava ennen kuin ryhdytään messuosastoa rakentamaan. Kuten sponsoroinnissa, rahaa on jäätävä hyödyntämiseen. Messutapahtumassa muunmuassa henkilökunnan palkkaamiseen ja sen kouluttamiseen sekä jälkimarkkinointiin.

Iloisena uutisena voin myös todeta, että Messukeskus Helsinki on julkaissut uuden Mesoaja-kilpailun. Mesoajassa haetaan messuilla onnistujaa. Sarjoja on useita, ja palkinnot jaetaan tammikuun gaalassa. Lue lisää tästäItse olen otettu saamastani kunniasta toimia Mesoajan tuomaristossa. Kiitos siitä.

19.10.2017

#tapahtumateollisuus tapahtumasta

Mielenkiintoinen tapahtuma tapahtuma-alalla  Espoon Hanasaaressa: Tapahtumateollisuus -yhteiskunnallinen arvo ja vaikuttavuus. Aamupäivän kestoisessa tapahtumasta vastasivat Finland Convention Bureau ja Visit Finland. Tapahtuman kiinnostavin osuus oli paneelikeskustelu , jossa mukana olivat kansanedustaja Ville Skinnari, Tiina Kosunen Helsingin Yliopiston kehittämispäällikkö, Finpron Head of Business Development Hanna Lankinen sekä paneelin vetäjänä ja koko tapahtuman moderaattori Juhapekka Koppanen Prime Eventistä. Keskustelu polveili ja esiin nousi muunmuassa mikä tai mitä on tapahtumateollisuus? Lienee suora käännös sanasta ’eventindustry’ ja omaan korvaani kalskahtaa hieman pöllyttyneeltä ja raskaalta. Olisiko sopivampaa puhua tapahtumabusineksestä?

Keskusteluun nousivat myös alan arvostus, tapahtumien tuotot ja vaikuttavuus sekä Suomi tapahtumamaana. Luonnollisesti lisää toivottiin Slusheja sekä Nordic Busines Forumeja. Yksityiskohtina panelista nostan: Kuulosti siltä että kansanedustajakin on kokenut huonosti järjestettyjä tapahtumia. Ammattimainen tapahtumien suunnittelu ja koulutustarve nousi sekin esille. Mainittakoon, että tuleva ammatillisen koulutuksen reformi muuttaa hieman tilannetta, sillä liiketalouden perustutkintoon on tulossa yhdeksi osaamisalaksi tapahtumatuotanto. Kannattaa tutustua myös tapahtumatohtorin koulutustarjontaan.

Tiina Kosunen toi esiin sisällön merkityksen kansainvälisissä tieteellisissä konferensseissa. Hyvä huomio sillä asiahan koskee jokaista tapahtumaa. Tapahtuma on sisältö, johon oman paineensa on tuonut sosiaalinen media ja digitaalisuus. Turhaan ei saisi vaivata ketään paikalle. Turhaan en vaivautunut tapahtumaan – oli ilo olla mukana keskustelun avauksessa #tapahtumateollisuus, joka jatkukoon vilkkaana. Edistäen yhteistyötä, koko alaa ja Suomea!

 

 

12.9.2017

Tule innostumaan tapahtuman järjestämisestä

Ideat loppu ja puhti poissa, tai tapahtumajärjestämisen punainen lanka hukassa? Esimiehesi ei usko tapahtumien voimaan? Ei hätää, Tapahtumatohtorin koulutus auttaa! Opit samalla myös Onnistuneen tapahtuman mallin. Koko päivän koulutuksen päätteeksi tulen vaikka kertomaan johtoryhmällenne onnistuneen tapahtumaisännöinnin tärkeydestä.

Koulutus järjestetään perjantaina 13.10. klo 8.30-16 Tapahtumahotelli Huoneessa Helsingin Jätkäsaaressa. Ilmoittaudu tästä! https://www.lyyti.fi/reg/Tapahtuma_on_tilaisuus__tehovalmennus_3452

Tällaista palautetta on ilo saada:

”Tapahtuma on tilaisuus -koulutus on oivallinen kokonaisuus. Koulutuksen suunnittelussa on otettu huomioon osallistujien aikaisempi kokemus ja osaaminen. Päivän jälkeen järjestetty konsultaatio opettajan kanssa ”kruunaa” kaiken. Helena myös perehtyi etukäteen antamaani materiaaleihin omasta tapahtumastamme ja sain erittäin hyviä kommentteja sekä vinkkejä jatkoa varten. Kaiken kaikkiaan, suosittelen tätä koulutusta kaikille, jotka järjestävät tapahtumia, oli ne sitten isoja tai pieniä!”

18.7.2017

Tapahtumatohtori Seinäjoen tangomarkkinoilla

#tangomarkkinat

Päätin tänä kesänä tutustua tapahtumaan, johon tähän mennessä olin tutustunut vain television välityksellä. Olin kuullut paljon hyvää, mutta myös kritiikkiä, joten halusin omakohtaisen kokemuksen. Tutustumisen kohteena oli siis Seinäjoen tangomarkkinat. Otin kaverin mukaan ja hyppäsimme junaan. Ehkäpä jo juna-asemalla tervehtii tango, mutta tässä kohtaan jouduin pettymään.

Liput olin hankkinut tangokuningatar finaaliin, ettei kokemus jäisi vain tangokadun varaan. Seinäjoen Areena on kätevästi kävelymatkan päässä, joten sinne oli helppo löytää muiden satojen ihmisten steppaillessa samaan paikkaan. Hyvät paikat olivatkin rivillä 9! Siinä istuessamme, ykskaks huomasimme, että olimme kävelleet sisään ilman lippujentarkastusta – turvatarkastuksesta puhumattakaan. Ja vaikka etäisesti, niin hetken mietimme omaakin turvallisuuttamme?

Tangofinaalit lähetetään livelähetyksinä ja tänä vuonna oli uusi tv-kumppani ja uudet juontajat. Vaikka ei ole vertailukohtia aikaisempiin tapahtumiin, niin harmittavasti uudet kuviot tuntuivat ja näkyivät haasteina läpi illan. Luulen, että kotiyleisö sai paremman kokemuksen. Ennakkoon minulle oli myös kerrottu, miten upeasti finaalitangot kajahtavat paikanpäällä. Lieneekö äänentoistossa vikaa, sillä kajahdus oli laimeahko, enkä ainakaan itse kokenut suurempaa tangopistosta.

Finaalilähetyksen jälkeen suuntasimme kohti tangokatua.  Olisin voinut kuvitella olevani missä hyvänsä Suomen kesätapahtumassa, jossa järjestyksenvalvojat seuraavat, että ei vahingossakaan kävele tuopposen kanssa yli anniskelurajan. Erottavana asiana oli esiintymislavan takana iso tango logo, kunnes Jari Sillanpää tuli esiintymään ja kuvittelin olevani taas ’ihanmissävaan’ – kesätapahtumassa.

Seuraavana aamuna tutustuimme tangotoriin. Mikä siitä teki juuri tangotorin – sitä en osaa hahmottaa, sillä kioskit ja kojut vaikuttivat samanmoisilta kuin useissa muissa tapahtumissa. Rupattelin kohtaamiemme ihmisten kanssa, joista useimmat saapuvat tangoille uudestaan. Tuli tunne, että syy tuloon on kuitenkin itse tango. Palautetta tuli kaikkien asioiden muuttumisesta sekä tietysti kaiken maksullisuudesta. Kokonaisuutena siitä, miten tunnelma ei ole kuten ennen.

Kysyin tulisiko uudestaan ja mikä olisi kouluarvosana kokemukselle. Vastaus oli 7,5! Tähän voin mainiosti yhtyä – samoilla linjoilla olen. Kiinnostava kokemus, mutta tulisinko uudestaan?  Mahdollisuus muutoksille ja kehitykselle tulee antaa joten jäädään tarkkaavaiselle kannalle. Jätetään ovi avoimeksi, sillä itsessään tango – musiikkina ja tanssina ovat hurmaavia! Vinkiksi, jos uusia kohderyhmiä tai kävijöitä halutaan tai tarvitaan – kannattaa heidät ottaa mukaan uudistamiseen.

Mihin siis suunta ensi kesänä? Olisiko vinkkiä tai ideaa – mitä suosittelisit tai mistä tapahtumasta toivoisit vaikkapa tapahtumatohtorin kokemuksia?

Laita ehdotus vaikka tästä

27.5.2017

Tapahtuman isännöinti – katso webinaari

Tapahtumatohtori keskustelee Lyytin Petri Hollménin kanssa tapahtuman isännöimisestä katso tallenne tästä.

 

Kiinnostuitko oppimaan lisää tapahtumien isännöimisestä?  Tapahtumien ja tilaisuuksien taitava isännöinti webinaari, voit ostaaa tallenteen heti.

7.5.2017

Isäntätaidot ovat keskiössä toukokuussa

Haluatko saada uusia ajatuksia tapahtumaisännän merkityksellisistä taidoista?  Tapahtumatohtori on Lyytin Petri Hollménin vieraana 23.5. ja keskustelemme tapahtumaisännän työstä ja tapahtumista VIP kokemuksena.

Ilmoittaudu veloituksettomaan webinaariin tästä.