Tapahtumakouluttaja ja puhuja

Tapahtuma-alan kouluttaja

Helena Wallo on tapahtumakouluttaja. Hänellä on vankka kokemus alalta.  Hän on kouluttanut ja puhunut päätyönään tapahtumien järjestämisestä yli vuosikymmenen ajan. Ensimmäinen päivän pituinen koulutus oli vuonna 2004. Helena kouluttaa oppilaitoksissa, yliopistossa, yrityksissä sekä erilaisissa valtakunnallisissa organisaatioissa, suurissa ja pienissä yrityksissä. Lisäksi hän toimii sisällöntuottajana useissa tapahtuma-alan koulutuksissa Suomessa. Yhdessä AJK-jatkokoulutuksen kanssa hän on käynnistänyt uuden Tapahtumatuottaja koulutusohjelman, josta voit lukea lisää täältä.  Helena on suunnitellut tapahtumajärjestämisen verkkokurssin, jos olet kiinnostunut ota yhteyttä.

Puhujaksi tai panelistiksi

Helena puhuu laajasti tapahtumien järjestämisestä, tapahtuman suunnittelusta ja toteuttamisesta. Helena luennoi ja puhuu mielellään ja intohimolla tavoitteenaan aikaansaada yhä onnistuneempia tapahtumia. Voit ottaa Helenaan yhteyttä täältä tai helena.wallo@faustus.fi

Jokainen esiintyminen räätälöidään kohderyhmän ja tapahtuman tavoitteen mukaisesti. Puhe voi kestää puolesta tunnista – usean tunnin koulutukseen, workshoppiin tai luentoon. Helena on myös aktiviinen ja värikäs panelisti.

Kouluttajaksi

Helena kouluttaa tunnin, päivän tai useita päiviä – tarpeen mukaan.  Helenalla on kokemusta markkinoinnin ja markkinointiviestinnän kouluttamisesta eri oppilaitoksissa sekä usean vuoden kokemus tapahtumamarkkinoinnin kouluttamisesta sekä tehtävien ohjaamiesta ja arvioimisesta. Tapahtumamarkkinointi on Helenan ydinosaamista. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus tapahtumista.  Lisäksi hän on aktiivinen toimialalla ja etsii jatkuvasti uutta tietoa aihepiiriin liittyen. Helenan koulutukset ovat saaneet systemaattisesti kiitettävää palautetta. Helena uskoo sosiokonstruktiiviseen oppimiskäsitykseen. Koulutukset ovat vuorovaikutteisia tavoitteena oppijan oman osaamisen kehittyminen ja aktivointi. Opiskellessaan pedagogiksi hänen lopputyönsä aihe oli oppimisen orientaatio.

Palautteita tapahtumanjärjestämiseen liittyvistä koulutuksista – referenssejä

”Aihe, tajunnan räjäyttävä infopaketti, esiintyjä” (arvosana 10)

”Innokkuus, kertomistyyli, havainnolistamis välineet, musiikki, kaikki oli aivan priimaa!” (arvosana 10+)

”Ylitti odotukset! Huikea koulutus! Sain palon uusia työkaluja käyttööni.” (arovsana 10+)

”Rohkaisee ajattelemaan uudesta näkökulmasta.” (arvosana 9)

”Kyllä, monipuolinen ja mielenkiintoinen koulutus.” (arvosaa 9)

”Se, että opettaja saa tapahtuma järjestämistyön tuntumana tärkeältä. Osaa itse antaa sille enemmän painoarvoa.” (arovsana 9)

”Syntynyt inspiraatio+uudet sovellukset+ malli. Kyllä yksi parhaista koulutuspäivistä.” (arvosana 10)

”Hyvin suuniteltu ja toteutettu koulutuspäivä. Musiikin painottaminen ja aistit yleensä tapahumia suunnitellessa. Miettiä onko tarpeen järjestää tapahumaa -> mitä tavoitellaan…”(arvosana 9)

”Kiitokset koulutuspäivästäsi, esiintymisesi kouluttajana on varmaa ja pätevää. Toivon, että jatkat alalla pitkään ja jaat viisaat neuvosi jatkossa muillekin. Ja tuon iloisuuden ja energisyyden säilyminen, pidä se!”

Onnistunut tapahtuma ja isännöiminen koulutuksesta sanottua. Kouluarvosanan palaute oli  9.7. Parasta koulutuksessa opiskelijoiden mielestä oli:

”Tärkeitä asioita esillä. Tiivistettynä tieto + esimerkit”

”Asiasisältö ja esimerkit käytännöstä”
”Asiasisältö”
”Paljon, kunhan sisäistää. Etiketit”

”Mielenkiintoinen luennoija, sai kaikista aiheista mielenkiintoisen”
”Kokonaisuus. Runko hallussa koko ajan, keskittyminen ei herpaantunut. Kuuntelijoiden mukaan otto -innostus, mielenkiinto pysyi yllä”
”Kokonaissisältö. Kysymyksiin konkreettisia vastauksia, oikealla kielellä. Ei hienoja sivistyssanoja.”
”Etiketti. Ohjelman suunnittelun prosessi”
”Tapahtuman suunnittelu, mistä aloittaa, miten jatkaa. Mitä kaikkea otettava huomioon.”
”Saada käytännön ”avaimet” emännöintiin. Nyt on varmempi olo seuraavaan tapahtumaan.”

”Vaikea eritellä, kaikki parasta! Etikettiosuus plussaa. Haluaisin tietää aiheesta vieläkin enemmän. Mielenkiintoinen kokonaisuus, pysyi mielenkiinto yllä koko koulutuksen.”
”Selkeä esiintyminen, elävät esimerkit, toiminnalliset pienet tehtävät välissä.”
”Reipas mieli ja puhujan tahti puhua asiat. Etiketit. Huomioida aistit tapahtuman järjestelyssä.”
”Tapahtuman järjestämisen ”tähti”, josta kaikki koostuu”

Kokemus

Helena on koulutukseltaan ekonomi, pedagogi sekä näyttötutkintomestari. Hänen opiskelujen  pääaineena oli markkinointi. Opiskelujen jälkeen hän on käynyt useita markkinoinnin, tapahtuma-alan ja johtamisen kursseja päivittäen näin osaamistaan jatkuvasti. Hän on perehtynyt tapahtumien tavoitteiden asetantaan, tuloksellisuuteen ja vaikuttavuuteeen.

Helenan koulutukset ovat käytännönläheisiä ja perustuvat omaan kokemukseen tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta. Helena on kirjoittanut  suomenkieliset tapahtumamarkkinoinnin kirjat Tapahtuma on tilaisuus sekä Isännyyden ihanuus. Lue lisää kirjoista täältä.

Ennen oman yrityksen perustamista Helena toimi markkinoinnin-, markkinointiviestinnän-, henkilöstön kehittämisen ja viestinnän tehtävissä, esimiehenä sekä johtoryhmissä. Hän on toiminut vakuutus- sekä it-toimialoilla. Lisää voit lukea muunmuassa täältä. Jokaisessa tehtävässään hän on käyttänyt tapahtumia  osana muuta markkinointiviestintää. Helena on toiminut yhteistyössä useiden mainos-, markkinointi-, viestintä- ja tapahtumatoimistojen kanssa. Hän on suunnitellut ja järjestänyt tapahtumia itsenäisesti ’inhouse’, mutta myös yhdessä tapahtumatoimistojen kanssa. Hän toimi Cocomms viestintätoimiston hallituksessa viisi vuotta. Lisäksi hän on toiminut suomalaisen Evento Awards, gloaalin Eventex, Mesoaja sekä Baltic For Events – alan kilpailujen tuomaristoissa. Koulutustapahtumien  lisäksi hän suunnittelee sekä totetuttaa keskimäärin yhden tapahtuman vuodessa säilyttäen näin konkreettisen tekemisen tapahtumien järjestämiseen. Helena toimi MPI Finland Chapterin hallituksessa ja puheenjohtajana 1.7.2018 alkaen vuoden. MPI (Meeting Professional International) on kansainvälinen tapahtuma-alan järjestö. Syksyllä 2019 Helena valittiin tapahtuma-alan sadan vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon ja edelleen hän on kansainvälisen Eventex tapahtuma-alan kilpailun tuomaristossa.

Eventex Jury Member

Helena käyttää sosiaalista mediaa aktiivesti aihetunnisteina #tapahtumatohtori #tapahtumaontilaisuus ja hän julkasee tapahtumatohtorin e-Vinkkiä, seuraathan  Instagramissa!