Eventexin juhlan pääroolissa on palkintojen jako

12.4.2016

Awards Night, foto by Martin Stoykov and Yuliyan Hristov

Photo by Martin Stoykov and Yuliyan Hristov

Eventexin palkintojuhla Bulgarian Sofiassa oli konstailematon juhla, jonka pääroolissa oli tapahtuma-alan palkintojen jako. Paikalla oli alan top-toimijoita, kouluttajia, puhujia ja totta kai finalistien joukkoon yltäneitä.

Cacthbox, tuo ensimmäinen heitettävä mikrofoni, voitti oman sarjansa parhaana tapahtumateknologia-startupina. Tapahtumatoimisto Tapahtumantekijät oli mukana Vuoden tapahtuma -sarjassa ST1 Päivä 2015 –tapahtumallaan ja ylsi komeasti kolmanteen sijaan. Onnea yhä!

Rob Davidson, founder of MICE Knowledge and Helena Vallo
Rob Davidson, founder of MICE Knowledge and Helena Vallo

Näiden sarjojen lisäksi tässä ainoassa globaalissa tapahtuma-alan kilpailussa kisattiin muun muassa parhaan puhujan sarjassa, jossa voiton vei Suomessakin vieraillut kollegani Rob Davidson. Parhaan tapahtumateknologia-applikaation sekä parhaan mobiilisovelluksen voitti USA:sta Double Dutch. Oma sarjansa oli myös parhaalle konsertille, josta pokaalin nappasi Puolalainen Evertything is Poetry. Parhaan konferenssin ja vuoden tapahtuman tittelin voitti Microsofin Future Decoded 2015, jonka oli suunnitellut ja tuottanut parhaan tapahtumatoimiston tittelin voittaja Momentun Worldwide Isosta-Britanniasta. Parhaan yritystapahtuman pokaali meni Australiaan. Kiinnostava oli myös kategoria, jossa haettiin parasta brändiin sitouttavaa tapahtumaa. Tässä sarjassa voitto meni Intiaan Classmate Art Academy –tapahtumalle.

Global Awards, foto by Martin Stoykov and Yuliyan Hristov

Global Awards, Photo by Martin Stoykov and Yuliyan Hristov

Global Eventex Awards 2015 -kilpailuun osallistui yli 150 kilpailijaa ympäri maailmaa. Gategorioiden voitot jakautuivat globaalisti. Kaikki sarjat ja voittajat löytyvät täältä http://eventex.co/how-to-become-part-of-the-league-of-extraordinary-eventprofs.

Tuomaristossa tässä tapahtuma-alan kilpailussa oli maailmanlaajuisesti arvostettuja alan ammattilaisia, kouluttajia, puhujia ja kirjojen kirjoittajia. Eventexin järjestäjät olivat kutsuneet heidät arvostettuun tuomariston tehtävään. Palkintojen kriteerit vaihtelevat kategorioittain ja ne päivitetään tapahtuma-alan trendien mukaan. Myös kategorioiden määrä vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna tuomaristossa olivat mm. Elling Hamso, Nadja Makova sekä Maarten Schram, jotka toimivat myös Suomen Evento Awardsin tuomaristossa. Eventexin tuomaristossa oli tänä vuonna yli kolmekymmentä henkilöä. He löytyvät täältä http://eventex.co/eventawards2015/jury/.

Jan-Jaap in der Maur, foto by Martin Stoykov and Yuliyan Hristov

Jan-Jaap in der Maur, foto by Martin Stoykov and Yuliyan Hristov

Juhlan ja konferenssin moderoi Jan-Jaap in Der Maur. Olen kokenut yhtä syvällistä otetta tapahtuman juontamiseen harvoin. Juontaminen ei ollut päälle liimattua. Jan-Jaap in Der Maur on moderoinnin asiantuntija ja uskoo, että hyvällä moderoinnilla kokouksista ja tapahtumista tulee tehokkaampia, jopa hauskempia. Kuten minun unelmani on nostaa tapahtumien tasoa, se on myös hänen unelmansa.

Eventex Awards Night

Photo by Martin Stoykov and Yuliyan Hristov

Kaiken kaikkiaan Eventex-tapahtuma oli globaalin kodikas. Globaali kotoisuus on ollut alun perin kuusi vuotta sitten syntyneen tapahtuman tarkoituskin. Ilmankos tapahtuman luoja Ovanes Ovanessian myhäili tyytyväisenä paikan päällä.  Paikalle ei haeta määrää vaan ennemminkin alan ihmisiä, jotka haluavat aidosti kehittää ja verkostoitua globaalisti. Tapahtuma onnistui tässä mielestäni mainiosti. Toivon, että kilpailuun saadaan lisää tapahtuman tekijöitä Suomesta – toivottavasti jo seuraavaan kilpailuun.

Mitä itse opin tässä tapahtumassa? Siitä kerron seuraavassa blogissani.