Intohimo tapahtumiin yhdisti Eventexissä

30.3.2016
Eventex seminar 2016

Eventex Seminar 2016

Sympaattinen, interaktiivinen ja globaali. Näillä sanoilla kuvailisin Bulgarian Sofiassa pidettyä tapahtuma-alan konferenssia Eventexiä. Eventexissä palkitaan globaalisti alan osaajia. Tämän vuoden konferenssi piti sisällään seminaarin, gaalajuhlan sekä koulutuksia. Tapahtuma järjestettiin jo kuudetta kertaa. Tämän vuoden Eventexissä  mukana oli nelisensataa osallistujaa.

 

Dinner, Sofia    Eventex at Sofia 2016

 

Tapahtuma pidettiin miljoonakaupungissa, mutta tapahtuma oli varsin kompakti ja sympaattinen. Usealle osallistujalle se oli ensimmäinen alan tapahtuma kotimaan ulkopuolella ja kuitenkin osallistujia yhdisti yhteinen kieli ja maailma, nimittäin intohimo tapahtumiin. Paikalla oli tapahtumatoimistojen edustajia, alan teknologia- ja softayritysten ihmisiä, tapahtumien tuottajia, luennoitsijoita ja kouluttajia. Paikalla oli ihmisiä idästä, lännestä, pohjoisesta ja etelästä, kuten Venäjältä, USA:sta, Belgiasta, Bulgariasta, Hollannista, Englannista, Makedoniasta ja Suomesta. Yhteinen intohimo tapahtumiin teki keskustelun helpoksi ja globaali maailma kutistui juurikin sopivan kokoiseksi keskustelulle ja vuorovaikutukselle.

 

Dinner Eventex Sofia 2016    Eventex 2016 Lavanda

 

Ensimmäisinä päivinä osallistujilla oli mahdollisuus osallistua pienryhmäkoulutuksiin aiheina sosiaalinen media, tapahtumatekniikka ja muu alan ajankohtaiset teemat. Koulutuspaikkana oli todella sympaattinen Lavanda-ravintola Sofian keskustassa, jossa jokainen huone, tuoli tai esine oli uniikki ja mallikkaasti historian patinoima. Oli ilo huomata, että kaikki konstruktiivisen oppimiskäsityksen ainekset, kuten oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen, ryhmäkeskustelut ja yhdessä pohtiminen olivat käytössä koulutuksissa.

Eventex Seminar 2016    Sofia Event Center

 

Eventexin seminaari järjestettiin Bulgarian parhaassa konferenssikeskuksessa. Sofia Event Center on uuden ostoskeskuksen yhteydessä. Sali, fasiliteetit ja tekniikka olivat ensiluokkaisia. Neliskulmainen sali, jonka jokaiselle neljälle seinälle heijastettiin esityksiä, asiaa tai kuvia, oli vaikuttava. Myös se, että esiintyjät olivat salin keskellä mahdollisimman lähellä osallistujia loi oman tunnelmansa. Osallistujat istuivat mukavasti kaaren muodossa, erilaisissa penkeissä ja nojatuoleissa muodostaen lähes ympyrän esiintyjän ympärille. Seminaarin ydinajatus oli interaktiivisuus ja järjestelyt edistivät sitä mainiosti. Esityksissä käytettiin hyväksi tekniikkaa, osallistujat keskustelivat, äänestivät ja moderaattori piti yleisön tiiviisti läsnä. Merkillepantavaa oli, etteivät ihmiset notkuneet somessa. Someilu tai twiittailu itse seminaarista ei ollut itsetarkoitus, vaan yleisö oli läsnä ja osallistui. Seminaarissa onnistui kohtaaminen aidoimmillaan.

Alan palkinnot jaettiin gaalajuhlassa 19 eri sarjassa – tästä kerron seuraavassa blogissani.