Yksi tapa lisätä tapahtumaan vuorovaikutusta on haastaa vetäjää moderoimaan tapahtuma uudelle tasolle. Puhutaan moderoijista, jotka eivät ole juontajia. Moderoijalla on niin fasilitoijan kuin myös juontajan taitoja. Hän on mukana suunnittelemassa ja käsikirjoittamassa tapahtumaa jo alkumetreillä, joten ymmärtää tavoitteet ja löytää vuorovaikutukseen sekä tapahtuman rakenteeseen oikeat ratkaisut. Suomessa alan tiedostajien ja osaajien määrä on vasta heräämässä kasvuun. MPI Finland järjesti jäsenistölleen koulutuksen aiheesta yhdessä hollantilainen Jan-Jaap in der Maurin kanssa. Vuorovaikutteinen vuorovaikutuksen koulutus innosti meidät kokeilemaan useita menetelmiä käytännössä. Mitä jos tapahtumasi alkaisi niin, että tuolit olisivat keskellä lattiaa selkänojat vastakkain? Tai se alkaisikin aamiaisella jonne mennään tuntemattoman osallistujan kanssa ja keskustelujen jälkeen luodaan toiselle uusi lempinimi? Tuon harjoituksen jälkeen minusta tuli ’muodikas partiolainen’. Ihana oivallus keskustelukumppanilta – minulle uusi lempinimi kelpaa kyllä.
Halautko oppia uutta tapahtumein suunnittelusta? Seuraava Tapahtumatuottajan koulutusohjelma käynnistyy 3.9. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä. Ja juuri valmistuneille #tatu -kurssillaisille paljon onnea!
Tilaa tapahtumatohtori konsultoimaan – pidetään yhdessä kehittävä workshop tulevaan tapahtumaasi tai räätälöidäänkö teidän tiimille oma koulutus? Kenties tarvitset puhujaa tapahtumaasi? Ota arkailematta yhteyttä tästä, suunnitellaan yhdessä lisää.
Tulevia alan kansainvälisiä tapahtumia, joita suosittelen:
WEC World Education Congress 15-18.62019 Toronto, Kanada
Live Communication Week 26-30.11.2019, Milano Italia
EMEC European Meeting & Events Conference 9-11.2.2020 Sevilla, Espanja