Tapahtuman voima syntyy aistien kautta. Kun tapahtuman tavoitetta viedään eteenpäin monikanavaisesti aistien kautta, viestin perille meno vahvistuu. Kuuloaisti on yksi näistä aisteista, johon tapahtumassa käytetty musiikki vaikuttaa.
Suurissa tapahtumissa musiikin käyttö on varmaa, kun tapahtumatuottajana on tapahtumatoimisto. He osaavat homman. On odottelu-, tausta- ja aloitusmusiikkia.
Ihmettelen edelleen usein miksi musiikin käyttö ei ole itsestäänselvyys myös pienemmissä tapahtumissa? Sillä on vaikuttava mahdollisuus, joka on kuitenkin vähän käytetty. Musiikki on osa äänimaisemaa ja osa tapahtuman somistusta. Musiikki vaikuttaa tunnelmaan, jolla on vaikutusta koko tapahtuman onnistumiseen.
Tapahtumassa voi käyttää elävää musiikkia, mutta yhtä hyvin voi käyttää tallennettua musiikkia. Nykypäivänä tallennetun musiikin käyttö on myös helppoa, koska enää ei tarvitse tuoda mukanaan cd:tä, ja pelätä sen hukkuvan tapahtumapaikalla. Musiikkia voi ladata, soittaa ja uudelleen soittaa verkon yli vaikkapa Spotifyista tai Deezeristä. Musiikin soittamista helpottaa myös se, että useissa koulutus- ja juhlatiloissa on äänentoistolaitteet valmiina.
Esimerkiksi kulkuyhteyksien vuoksi tapahtumaan osallistuvat saapuvat eri aikaan. On huomaavaista, jos tapahtumatilassa soi musiikki tyhjän ja elottoman tilan sijaan. Pettämätön tässä suhteessa on filosofi Esa Saarisen luennot. Niissä ei milloinkaan tarvitse mennä tyhjään saliin, vaan aina on myös musiikki vastaanottamassa. Pieni ja huomaavainen ele, joka voi tuoda samantien hymyn osallistujan huulille, ja pitkällä aikavälillä merkityksellisen muistijäljen.