Säästä energiaa vieraille

31.5.2013

Juhla, onpa se yrityksen tai yksityisen henkilön järjestämä, vaatii aina aikaa, vaivaa ja viitsimistä. Näin lukuvuoden päättyessä useassa kodissa onkin meneillään juhlan valmistelu. Ja onnistunut juhla ei synny tyhjästä, vaan tarvitsee resursseja.  Juhlan suunnittelu on luovaa ideointia, listojen tekemistä ja tavaroiden roudaamista sanan varsinaisessa merkityksessä.  Ennen h-hetkeä kaiken suunnitellun muistamista ja toteuttamista.

Kun itse on järjestänyt  tapahtuman tai tilaisuuden, tuntee nahoissaan tuon työn määrän.  Sen miten lopussa juoksee kellon kanssa kilpaa. Kun h-hetki koittaa on voimat vähissä ja pinnakin piiputtaa,  etenkin jos vastuu on ollut  yhdellä henkilöllä – usein perheen äidillä tai isällä.

Mikä on oleellista? Mistä turhasta tekemisestä voisi luopua ennen valmistujaistilaisuutta? Onko niin, että sukulaiset tai ystävät muistavat tarkistaa onko ikkunat pesty tai onko pölyt pyyhitty viimeisestäkin nurkasta? Täytyykö kaikki olla itsetehtyä ja leivottua? Jos gourmet –perunalaatikko maksaa 7.60 kg –onko näppärämpää ja itseä säästävää hankkia sitä, kuin ostaa raaka-aineet salaatin tekoon kaupasta, ryhtyä perunoiden pesemiseen, keittämiseen, pilkkomiseen… Toki itse tehty on maistuvaa, mutta kun resurssit ovat rajalliset  kannattaa miettiä – mikä on oleellista?  Suomeen on tullut lukuisia pieniä catering- ja  tapahtumayrityksiä joille yksikin lisätilaus voi olla arvokas. Myös työporukassa voi olla henkilö joka harrastuksenaan loihtii mitä upeimpia kakkuja. Käytä palveluja tai tehkää talkootyötä.

Pääasia on se, että kun ovikello soi ja vieraat saapuvat, jotakin on loihdittu tarjolle. Vain harvoin vieraat muistavat mitä tarjottiin. Tunnelman aistii ja muistaa jokainen. Tunnelman synnyttävät ihmiset. On merkityksellistä, että isäntäväelle on jäänyt positiivista energiaa vieraiden vastaanottoon  sekä juhlasta nauttimiseen.

Mukavia valmistujaisia ja Sydämellisen Onnittelut valmistujille.