#tapahtumateollisuus tapahtumasta

19.10.2017

Mielenkiintoinen tapahtuma tapahtuma-alalla  Espoon Hanasaaressa: Tapahtumateollisuus -yhteiskunnallinen arvo ja vaikuttavuus. Aamupäivän kestoisessa tapahtumasta vastasivat Finland Convention Bureau ja Visit Finland. Tapahtuman kiinnostavin osuus oli paneelikeskustelu , jossa mukana olivat kansanedustaja Ville Skinnari, Tiina Kosunen Helsingin Yliopiston kehittämispäällikkö, Finpron Head of Business Development Hanna Lankinen sekä paneelin vetäjänä ja koko tapahtuman moderaattori Juhapekka Koppanen Prime Eventistä. Keskustelu polveili ja esiin nousi muunmuassa mikä tai mitä on tapahtumateollisuus? Lienee suora käännös sanasta ’eventindustry’ ja omaan korvaani kalskahtaa hieman pöllyttyneeltä ja raskaalta. Olisiko sopivampaa puhua tapahtumabusineksestä?

Keskusteluun nousivat myös alan arvostus, tapahtumien tuotot ja vaikuttavuus sekä Suomi tapahtumamaana. Luonnollisesti lisää toivottiin Slusheja sekä Nordic Busines Forumeja. Yksityiskohtina panelista nostan: Kuulosti siltä että kansanedustajakin on kokenut huonosti järjestettyjä tapahtumia. Ammattimainen tapahtumien suunnittelu ja koulutustarve nousi sekin esille. Mainittakoon, että tuleva ammatillisen koulutuksen reformi muuttaa hieman tilannetta, sillä liiketalouden perustutkintoon on tulossa yhdeksi osaamisalaksi tapahtumatuotanto. Kannattaa tutustua myös tapahtumatohtorin koulutustarjontaan.

Tiina Kosunen toi esiin sisällön merkityksen kansainvälisissä tieteellisissä konferensseissa. Hyvä huomio sillä asiahan koskee jokaista tapahtumaa. Tapahtuma on sisältö, johon oman paineensa on tuonut sosiaalinen media ja digitaalisuus. Turhaan ei saisi vaivata ketään paikalle. Turhaan en vaivautunut tapahtumaan – oli ilo olla mukana keskustelun avauksessa #tapahtumateollisuus, joka jatkukoon vilkkaana. Edistäen yhteistyötä, koko alaa ja Suomea!