Tapahtumatohtori Seinäjoen tangomarkkinoilla

18.7.2017

#tangomarkkinat

Päätin tänä kesänä tutustua tapahtumaan, johon tähän mennessä olin tutustunut vain television välityksellä. Olin kuullut paljon hyvää, mutta myös kritiikkiä, joten halusin omakohtaisen kokemuksen. Tutustumisen kohteena oli siis Seinäjoen tangomarkkinat. Otin kaverin mukaan ja hyppäsimme junaan. Ehkäpä jo juna-asemalla tervehtii tango, mutta tässä kohtaan jouduin pettymään.

Liput olin hankkinut tangokuningatar finaaliin, ettei kokemus jäisi vain tangokadun varaan. Seinäjoen Areena on kätevästi kävelymatkan päässä, joten sinne oli helppo löytää muiden satojen ihmisten steppaillessa samaan paikkaan. Hyvät paikat olivatkin rivillä 9! Siinä istuessamme, ykskaks huomasimme, että olimme kävelleet sisään ilman lippujentarkastusta – turvatarkastuksesta puhumattakaan. Ja vaikka etäisesti, niin hetken mietimme omaakin turvallisuuttamme?

Tangofinaalit lähetetään livelähetyksinä ja tänä vuonna oli uusi tv-kumppani ja uudet juontajat. Vaikka ei ole vertailukohtia aikaisempiin tapahtumiin, niin harmittavasti uudet kuviot tuntuivat ja näkyivät haasteina läpi illan. Luulen, että kotiyleisö sai paremman kokemuksen. Ennakkoon minulle oli myös kerrottu, miten upeasti finaalitangot kajahtavat paikanpäällä. Lieneekö äänentoistossa vikaa, sillä kajahdus oli laimeahko, enkä ainakaan itse kokenut suurempaa tangopistosta.

Finaalilähetyksen jälkeen suuntasimme kohti tangokatua.  Olisin voinut kuvitella olevani missä hyvänsä Suomen kesätapahtumassa, jossa järjestyksenvalvojat seuraavat, että ei vahingossakaan kävele tuopposen kanssa yli anniskelurajan. Erottavana asiana oli esiintymislavan takana iso tango logo, kunnes Jari Sillanpää tuli esiintymään ja kuvittelin olevani taas ’ihanmissävaan’ – kesätapahtumassa.

Seuraavana aamuna tutustuimme tangotoriin. Mikä siitä teki juuri tangotorin – sitä en osaa hahmottaa, sillä kioskit ja kojut vaikuttivat samanmoisilta kuin useissa muissa tapahtumissa. Rupattelin kohtaamiemme ihmisten kanssa, joista useimmat saapuvat tangoille uudestaan. Tuli tunne, että syy tuloon on kuitenkin itse tango. Palautetta tuli kaikkien asioiden muuttumisesta sekä tietysti kaiken maksullisuudesta. Kokonaisuutena siitä, miten tunnelma ei ole kuten ennen.

Kysyin tulisiko uudestaan ja mikä olisi kouluarvosana kokemukselle. Vastaus oli 7,5! Tähän voin mainiosti yhtyä – samoilla linjoilla olen. Kiinnostava kokemus, mutta tulisinko uudestaan?  Mahdollisuus muutoksille ja kehitykselle tulee antaa joten jäädään tarkkaavaiselle kannalle. Jätetään ovi avoimeksi, sillä itsessään tango – musiikkina ja tanssina ovat hurmaavia! Vinkiksi, jos uusia kohderyhmiä tai kävijöitä halutaan tai tarvitaan – kannattaa heidät ottaa mukaan uudistamiseen.

Mihin siis suunta ensi kesänä? Olisiko vinkkiä tai ideaa – mitä suosittelisit tai mistä tapahtumasta toivoisit vaikkapa tapahtumatohtorin kokemuksia?

Laita ehdotus vaikka tästä